Τεράστιo διπλό για τη Νίκη, 1-2 τον Γ.Σ. Αλμυρού με ανατροπή

Ένα σπουδαίο διπλό με ανατροπή σημείωσε μέσα στο «Αθ. Ραγάζος» η Νίκη Βόλου με σκορ 1-2 επί του Γ.Σ. Αλμυρού σε ένα οριακό γι’ αυτήν ματς, με τους φιλοξενούμενους να μένουν πίσω στο σκορ στο 57’ με γκολ του Κοντοβά, αλλά στο 60’ ήρθε η γρήγορη ισοφάριση με πέναλτι του Κέρι, ενώ ο Ιορδανίδης στο 75’ χάρισε το υπερπολύτιμο τρίποντο.

Η ομάδα του Κώστα Γρηγοριάδη, του οποίου η κίνηση να παίξει με δύο επιθετικούς από το 72’ και μετά με την είσοδο του Αναστασίου δίπλα στον Τζιώρα ήταν αποτελεσματική, εμφανίστηκε καλύτερη στο δεύτερο μέρος και παρότι έμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα βρήκε τις λύσεις και πήρε ένα παιχνίδι που το ήθελε πάρα πολύ.

Το τελικό 1-2 σήμανε και το σπάσιμο του αήττητου φέτος για τον Γ.Σ. Αλμυρού.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Γ.Σ. Αλμυρού παρατάχθηκε με τρεις αμυντικούς χαφ, τους Βανγκέλι, Αλεξανδρή και Δημηνά, με τους δύο τελευταίους να παίζουν ως εσωτερικοί μέσοι, ενώ στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κοντοβάς και Τσιώλης και στην κορυφή ο Τζοβάρας. Σε ό,τι αφορά την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, μπροστά από τον γκολκήπερ Σταυράκη βρίσκονταν οι Καρράς, Μπαρούτας σε ρόλο πλάγιων μπακ και οι Στουρνάρας, Κόκκας, που ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί.

Η Νίκη είχε τον Αποστολίδη στην εστία και με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά στην άμυνα τους Μετούσι, Καντούτση, Καρτσαμπά και Θ. Παπαδόπουλο.  Τσεμπερίδης και Μέτσε  ήταν οι ανασταλτικοί χαφ, δεκάρι ο Ιορδανίδης, στα πλάγια οι Κέρι, Δωματάς και κλασικός προωθημένος ο Βουκομάνοβιτς.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 2’ ο Ιορδανίδης σούταρε εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ στην πρώτη φάση για τη Νίκη, που συνέχισε το ματς, έχοντας την πρωτοβουλία, αλλά ο καλά οργανωμένος αμυντικά Αλμυρός ήταν αυτός που δημιούργησε και έχασε την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία στο 15’ με την κεφαλιά του Κοντοβά από το ύψος της μικρής περιοχής να φεύγει πάνω από την εστία μετά από σέντρα του Μπαρούτα, που πήρε την μπάλα κάθετα από τον Τσιώλη. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες με κεφαλιά του Βουκομάνοβιτς, που δε βρήκε στόχο, μετά από σέντρα του Θ. Παπαδόπουλου.

Θετικά αντέδρασε πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και μπλοκάροντας ο Αποστολίδης στο 26’ στο αξιόλογο σουτ του Αλεξανδρή, ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Μέτσε μετά από σουτ λίγο έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Σταυράκη σε εκπληκτική απόκρουση στο αριστερό του παραθυράκι, με τον πρώην τερματοφύλακα της Νίκης να αποσοβεί το 0-1.

Τέλος, στο 45’ μετά από συνεργασία των Ιορδανίδη-Βουκομάνοβιτς, ο τελευταίος πάσαρε για τον Κέρι, που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Σταυράκη.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 48’ ο Σταυράκης  ήταν σε ετοιμότητα, αποκρούοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Τζιώρα μετά από κεφαλιά-πάσα του Καντούτση σε πολύ σημαντική στιγμή για τη Νίκη, ενώ στο 52’ με τη μία έγινε το σουτ από τον Τζιώρα, που χτύπησε σε αμυνόμενο και η μπάλα απομακρύνθηκε. Στο 57’ η πρώτη φάση του Γ.Σ. Αλμυρού στην επανάληψη έγινε γκολ. Ο Μετούσι αρχικά και στη συνέχεια ο Καντούτσης δεν μπόρεσαν ν’ αναχαιτίσουν τον Τσιώλη, που τροφοδότησε από τα αριστερά και σχεδόν από τη γραμμή του άουτ τον Κοντοβά κι εκείνος στο πρώτο δοκάρι με προβολή έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία. Το 1-0 ήταν γεγονός σ’ ένα σημείο που η Νίκη ήταν αυτή που πίεζε.

Δύο λεπτά αργότερα η Νίκη κέρδισε πέναλτι, όταν η μπάλα μετά από γύρισμα του Κέρι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κόκκα (ήταν μέχρι εκείνο το σημείο εξαιρετικός και καθάρισε πολλές φάσεις) και ο Μπεκιάρης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κέρι ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και ισοφάρισε σε 1-1 στο 60’. Μετά το γκολ υπήρχαν κάποιες αντεγκλήσεις και τελικά την πλήρωσε ο Κώστας Γρηγοριάδης που αποβλήθηκε από τον ρέφερι της αναμέτρησης, ενώ τιμωρήθηκαν με κίτρινη ο σκόρερ και ο Στουρνάρας.

Στο 70’ ο Σταυράκης δεν αιφνιδιάστηκε στο σουτ του Καντούτση μέσα από την περιοχή και πέφτοντας στην αριστερή του γωνία μπλόκαρε, ενώ μετά την έξοδο του Καρτσαμπά και την είσοδο του Αναστασίου στη θέση του η Νίκη έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει δίπλα στον Τζιώρα, ενώ να σημειωθεί ότι ο Ρόβας όταν μπήκε στο γήπεδο έπαιξε ως δεξιός μπακ.

Το επιθετικό σχήμα έφερε καρπούς γρήγορα με γκολ του Ιορδανίδη λίγο έξω από τη μικρή περιοχή με σουτ στη δεξιά γωνία μετά από πάσα του Αναστασίου από τα αριστερά στο 75’ . Ο Βολιώτης φορ έκανε θαυμάσια ντρίμπλα στον Δημηνά και πάσαρε στον σκόρερ. Έτσι η Νίκη προηγήθηκε με 1-2 και έφερε τούμπα το ματς μέσα σε 15 λεπτά.

Από κει και πέρα η βολιώτικη ομάδα κράτησε χωρίς να απειληθεί το υπέρ της σκορ και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο, που το χρειαζόταν οπωσδήποτε.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καρράς, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Κόκκας, Βανγκέλι, Αλεξανδρής, Δημηνάς (79’ Χατζής), Κοντοβάς (76’ Τσελεπής), Τσιώλης (73’ Γκίκας), Τζοβάρας (81’ Τιμπλαλέξης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (58’ Ρόβας), Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς (72’ Αναστασίου), Τσεμπερίδης, Μέτσε, Ιορδανίδης, Κέρι, Δωματάς (77’ Ντινιωτάκης), Βουκομάνοβιτς (46’ Τζιώρας)

Η ενδεκάδα του Αλμυρού στο ματς με τη Νίκη

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.