«Θα είναι υπέροχο να συνδυάσουμε τα γενέθλια των 100 χρόνων με την άνοδο»

Δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην εφημερίδα Μαγνησία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ με αφορμή το ειδικό ένθετο της εφημερίδας για τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Νίκη, που μπαίνει στο πρωτάθλημα, ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, τονίζει ότι φέτος η αγωνιστική δυναμική της ομάδας είναι μεγαλύτερη και πως υπάρχει ένα ποιοτικότερο και μεγαλύτερο σε βάθος ρόστερ.

Ξαναλέει για μία ακόμη φορά, αλλά έχει τη σημασία του, πως στη Νίκη αισθάνεται λόγω και της σχέσης με τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου και τον Βασίλη Βενέτη πολύ χαρούμενος, κάτι που τον βοηθά να λειτουργήσει σωστά, αλλά συμπληρώνει πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ αυτού και της διοίκησης.

Διαφωνεί με την άποψη «ή άνοδος ή τίποτα» για φέτος, αλλά θεωρεί ότι θα είναι υπέροχο να συνδυαστούν τα γενέθλια των 100 χρόνων με μία άνοδο, ενώ επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας φέτος είναι τα γήπεδα, του ΟΣΕ και της Νεάπολης, που έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Ελευθερόπουλε, πώς κρίνετε το φετινό ρόστερ; Είναι ανώτερο από πέρσι και υπάρχουν πλέον πολλοί ισάξιοι παίκτες;

«Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι από πέρσι και έχουμε μεγαλύτερο βάθος. Ο κάθε παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του και εκ των πραγμάτων κάποιος παίρνει προβάδισμα.  Αρκετά παιδιά θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα έχουμε και αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές και το ποιος θα παίζει είναι και θέμα φορμαρίσματος.

Είναι αλήθεια ότι φέτος το ρόστερ έχει ανοίξει και έχουμε πάρει ποδοσφαιριστές που ξέραμε τι θα περιμένουμε απ’ αυτούς και δείχνουν ότι θα μας βοηθήσουν σε αυτό που θέλαμε.

Κάποιο παιδί θα μας βοηθήσει σε πολύ κλειστές άμυνες, κάποιος άλλος θα μας δώσει μεγαλύτερη ποιότητα. Προτιμήσαμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες με περισσότερη ποιότητα παρά με τρεξίματα, γιατί έτσι κι αλλιώς έχουμε ένα γκρουπ που έχει πολλά τρεξίματα.

Άρα νομίζω ότι το παζλ έχει σχηματιστεί με όποια λάθη μπορούν να γίνουν, γιατί όλοι κάνουν λάθη. Ετσι κι αλλιώς, όπως λένε οι Αγγλοι στις μεταγραφές «fifty percent hundred percent», δηλαδή και το 50% να έχεις πετύχει στις μεταγραφές είναι σαν να τις έχεις πετύχει όλες, αλλά εμείς δεν έχουμε αυτά τα ποσοστά, έχουμε καλύτερα».

Το σύνθημα φέτος μπορεί να είναι άνοδος ή τίποτα;

«Δεν υιοθετώ αυτή την άποψη, γιατί υπάρχουν και άλλες ομάδες. Υπάρχει ένας Λεβαδειακός, που είναι πολύ δυνατός και εντός και εκτός γηπέδων και έχει ένα μπάτζετ πάνω από δύο εκατομμύρια, όπως φαντάζομαι και αντιλαμβάνομαι.

Υπάρχουν ιστορικές ομάδες, όπως η Λάρισα, που έχει κρατήσει κορμό, υπάρχει ο Ηρακλής και δεν το συζητάω, γιατί ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει Ηρακλής, εφόσον έχω περάσει και ως παίκτης και ως προπονητής από κει, υπάρχει η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο όμιλός μας έχει περισσότερες ομάδες που δύσκολα θα περάσουν οι αντίπαλοι. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσεις από τον Αιολικό, από την Κοζάνη, από τον Μακεδονικό.  Το μεσαίο μπλοκ των ομάδων στον όμιλό μας θεωρώ ότι είναι πιο ισχυρό από τον νότιο όμιλο, εκεί που οι διεκδικητές είναι περισσότεροι όσον αφορά τις πιθανότητες. Θα παιχτεί δηλαδή άνοδος μεταξύ Καλλιθέας, Καλαμάτας, Ιωνικού και Χανίων. Είναι τέσσερις ομάδες που ξεκινούν περίπου από την ίδια βάση, αλλά στο μεσαίο μπλοκ των ομάδων είμαστε πιο δύσκολα στον βόρειο όμιλο».

Του χρόνου υπάρχει και η ιδιαιτερότητα η Νίκη να γιορτάζει τα 100 της χρόνια…

«Θα ήταν υπέροχο, θα ήταν πάρα πολύ όμορφο να συνδυαστούν τα 100 χρόνια με την άνοδο. Αυτό είναι ευχή».

 Θα θέλατε φέτος περισσότερο κόσμο στο γήπεδο;

«Είναι υποχρέωσή μας να φέρουμε εμείς τον κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει με το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε και με τα αποτελέσματα που αρέσουν στον κόσμο να τον φέρουμε στο γήπεδο και είναι μία τις υποχρεώσεις μας. Αν το αξίζουμε, είναι στο χέρι μας να τον φέρουμε πίσω. Εχει πολύ παλμό η κερκίδα της Νίκης και είναι πολύ μεγάλο το δέσιμο του κόσμου με την ομάδα».

Είναι καλύτερες φέτος οι γηπεδικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η Νίκη, προκειμένου να γίνει η δουλειά που θέλετε;

«Είναι πολύ καλύτερα τα γήπεδα φέτος και στον ΟΣΕ και στη Νεάπολη. Νομίζω ότι η καλύτερη μεταγραφή που κάναμε φέτος είναι τα γήπεδα, ειδικά για το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι στο συγκεκριμένο κομμάτι. Και στη Νεάπολη σε σχέση με πέρυσι ο αγωνιστικός χώρος δεν έχει καμία σχέση, είναι «μεταλλαγμένος».

Και φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε και κάποιους ανθρώπους που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σ’ αυτό το θέμα και αρκετοί απ’ αυτούς το κάνουν από την αγάπη τους για την ομάδα. Φέτος υπάρχει μία θετική ενέργεια γύρω από την ομάδα».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκης, Βασίλης Βενέτης, ανέφερε ότι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι τελειομανής, αλλά έχει τα «κουμπιά» του. Πώς κρίνετε αυτή τη δήλωση;

«Έχουμε πολύ καλή σχέση με τη διοίκηση και με τον πρόεδρο, τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου, και με τον Βασίλη Βενέτη. Εχουμε εξαιρετική συνεργασία από πέρσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαφωνούμε σε κάποια πράγματα.

Το ζήτημα δεν είναι να συμπαθούμε ένας τον άλλον, που συμπαθούμε πολύ ο ένας τον άλλον, αλλά να πάει καλά η ομάδα. Σε ένα ζωντανό οργανισμό με τόσα άτομα και τόσα ζητήματα που εγείρονται είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να υπάρχουν διαφωνίες. Το θέμα είναι ότι ταιριάζουμε πάρα πολύ. Είναι δύο άνθρωποι μορφωμένοι, έχουν επίπεδο και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που είμαι στη Νίκη είναι η σχέση μου με τον Αλέξη και τον Βασίλη.

Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και για μένα είναι πολύ σημαντικό να είμαι χαρούμενος, για να μπορώ να λειτουργήσω.

Βέβαια η Νίκη είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία που, αν δεν τη γνωρίσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις. Είναι αγαπησιάρα πραγματικά. Να φανταστείτε ότι εγώ μένω στη Νέα Ιωνία και μου αρέσει πάρα πολύ. Και ένας άλλος λόγος που με κάνει χαρούμενο είναι ο κόσμος».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.