Θεοδωρίδης για ΕΑΚ: «Ο Μπέος θέλει να γκρεμίσει ό,τι έχει σχέση με τον Ολυμπιακό Βόλου»

Χαρακτηρίζοντας το γήπεδο ως σημείο αναφοράς για τον Βόλο

Απόπειρα να γκρεμίσει οτιδήποτε σχέση έχει με τον Ολυμπιακό Βόλου βλέπει από την πλευρά του Αχιλλέα Μπέου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Θεοδωρίδης, όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, σημειώνοντας ότι ο δήμαρχος Βόλου θέλει να διαλύσει την ιστορία της ομάδας.

Αφού όπως τόνισε θα προτιμούσε να ακούσει τη δήλωση αυτή από τον Αχιλλέα Μπέο προεκλογικά, ο κ, Θεοδωρίδης σημείωσε ότι το ΕΑΚ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του Βόλου, αφού είναι εκεί από το 1962 και σ’ αυτό έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, παιδιών και ανθρώπων γενικά, όχι μόνο του ποδοσφαίρου.

«Εγώ το πρόλαβα με χωμάτινο στίβο. Από το 1971 είμαι μέσα στο ΕΑΚ, από τα τσικό του Ολυμπιακού Βόλου, με δοκάρια ξύλινα και τετράγωνα και με πέντε σκαλιά κερκίδες, εκτός αυτής των επισήμων. Εκεί μέσα έγραψε χρυσή ιστορία η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού Βόλου, που έπαιζε πίσω από την κερκίδα στην πλευρά της Γορίτσας και εκεί έχει παίξει δύο φορές η Εθνική Ελλάδας. Και έρχεται αυτός ο τυπάκος να πει ότι θα το γκρεμίσει και να το κάνει τι; Πάρκα έχει ο Βόλος. Υπάρχει πάρκο στο Πεδίο του Άρεως δήμαρχε που κι εσύ και οι τέσσερις προηγούμενοί σου το απαξιώσατε και έχει γίνει άντρο κακοποιών στοιχείων τα βράδια. Περνάω από εκεί και έχω έναν φόβο. Σήμερα είναι εστία μόλυνσης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρίδης ενώ υπογράμμισε κατηγορηματικά: «Για να πάει όλος ο Βόλος μπορεί να κάνει το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, αυτό στο Ελικοδρόμιο που είναι σε τεράστιο χώρο. Δεν χρειάζεται να γκρεμίσεις τίποτα. Και τι να γκρεμίσεις, έναν ιστορικό χώρο του Βόλου; Θέλει να διαλύσει οτιδήποτε έχει σχέση με την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου. Πλέον πέφτουν οι μάσκες».

Το κόστος για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε επίσης ότι ο Αχιλλέας Μπέος παραδέχθηκε ότι επειδή το 2018 ο Ολυμπιακός Βόλου συντάχθηκε, «καλώς-κακώς», με την κα Καπούλα, κατάντησε εκεί. «Δηλαδή παραδέχθηκε ότι τον κατέστρεψε τον Ολυμπιακό Βόλου. Η εκδικητικότητα όμως δεν βγάζει σε καλό αποτέλεσμα» σημείωσε.

Τόνισε ότι από εκεί και πέρα η ομάδα… ξεσπιτώθηκε και έκανε προπονήσεις αλλά έδινε και αγώνες μακριά από τον Βόλο. «Ο Ολυμπιακός Βόλου πλήρωνε 250άρια και 300άρια σε γκαρσονιέρες τον μήνα, ενώ ο ΝΠΣ είχε τους ξενώνες του Πανθεσσαλικού» ανέφερε ενώ από την άλλη σημείωσε ότι η Νίκη έχει ένα πλεονέκτημα, ότι έχει δέκα ανθρώπους που με όποιες γνωριμίες έχουν τον πολεμάνε, «ενώ εμείς είχαμε κάποια άτομα με κάποιον φόβο, ότι θα μας βγάλει από το κλειστό, από το κολυμβητήριο».

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε 1000 άτομα στο παιχνίδι με τον Θησέα, και το ερμαφρόδιτο οικοδόμημα (σ.σ. ΝΠΣ Βόλος) πέρυσι διεκδικούσε έξοδο στην Ευρώπη, έχοντας φτάσει στα πλέι οφ. Στον Βόλο μέσα δεν άκουγες τίποτα. Φαντάζεστε να ήταν στη θέση του ο Ολυμπιακός Βόλου ή η Νίκη; Για 1,5 μήνα θα ασχολούνταν όλοι. Αυτά βλέπει αυτός ο άνθρωπος και τρελαίνεται. Δεν καταλαβαίνω; Πολιτικοποιείς τη Νίκη ή τον Ολυμπιακό Βόλου αν πχ ο Βενέτης ή ο Θεοδωρίδης βάλανε υποψηφιότητα απέναντί του; Όποιος δεν συμφωνεί εξοντώνεται;» σημείωσε επίσης.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκονται στις επάλξεις, ενώ επανέλαβε ότι: «Είναι σημείο αναφοράς της πόλης του Βόλου το ΕΑΚ και θα πρέπει να συνεχίσει να είναι. Το ΕΑΚ το λεηλάτησαν τα τελευταία χρόνια. Πήρανε τους πάγκους και τα δερμάτινα καθίσματα. Αυτά που είναι στο Πανθεσσαλικό ήταν στο ΕΑΚ. Οι πάγκοι είναι αυτοί που είχε κάνει προσφορά στον Ολυμπιακό Βόλου το 2013 ένας βιοτέχνης. Αν μπορούσε θα έπαιρνε και τα τέρματα».

«Μπορεί να μας δοκιμάζει και να μας κάνει σφυγμομέτρηση, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θέλει να καταστρέψει τον Ολυμπιακό Βόλου. Ελπίζω να είναι κακόγουστη φάρσα, διαφορετικά θα υπάρξουν αντιδράσεις μέσα στην πόλη του Βόλου» κατέληξε.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.