Θετικές εντυπώσεις η Νίκη παρά το 0-2 από την ΑΕΛ

Στο φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Αλμυρού

Να τεστάρει τις δυνάμεις της απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας είχε η Νίκη Βόλου στο φιλικό με αντίπαλο την ΑΕ Λάρισας στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού «Αθ. Ραγάζος», καταφέρνοντας να σταθεί με αξιώσεις και αφήνοντας καλές εντυπώσεις, παρά το τελικό 0-2 σε βάρος της.

Πιο ευκίνητη ήταν η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, βρίσκοντας περισσότερους διαδρόμους στην επίθεση, με το 4-3-2-1 του Μιχάλη Γρηγορίου, απέναντι στο 4-3-3 του Στάικου Βεργέτη. Στο 6ο λεπτό ο Οικονομίκος πρέσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο, ενώ στο 9′ ο Γρηγορόπουλος έκανε τη σέντρα, αλλά ο Παπάζογλου δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά για να απειλήσει τον Περιστερίδη, που ξεκίνησε στο παιχνίδι ως βασικός για λογαριασμό της Νίκης.

Από την άλλη, στο 13′ ο Γκονζάλες σούταρε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο, στέλνοντας την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, με τη Νίκη να προσπαθεί να πάρει μέτρα και πρωτοβουλία στις κινήσεις στη συνέχεια, αφού η ΑΕΛ ήταν πολύ απειλητική μπροστά. Μπορεί αρχικά στο 18′ ο Μπόσιο να αναγκάστηκε να διώξει προ του Πινακά, μετά τη βαθιά μπαλιά του Πλατέλλα, αλλά η Νίκη βρήκε τον διάδρομο στο 25’ με τον Μέτσε να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει στον Ηλιάδη και να καταλήγει στον Οικονομίκο που την έστειλε  στην αγκαλιά του Μπάγιτς.

Μετά και το απαραίτητο διάλειμμα για ανάσες κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες των δύο ομάδων ανέβασαν στροφές. Στο 34΄από πλευράς ΑΕΛ, ο Αλί Γκαζάλ έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή της Νίκης, αναγκάζοντας τον Περιστερίδη να πέσει, αλλά έτσι κι αλλιώς η μπάλα κατέληξε άουτ. Γενικότερα όμως τα δύο σύνολα έπαιξαν πιο γρήγορο ποδόσφαιρο για ένα περίπου τέταρτο και στο 43’ η ΑΕΛ απείλησε με τον Γρηγορόπουλο να κάνει τη σέντρα από το αριστερά για την ΑΕΛ και τον Παπάζογλου να στέλνει την μπάλα εκτός. Το ημίχρονο εξάλλου έκλεισε με μία εκτέλεση φάουλ του Κρουθ που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Περιστερίδη.


Αλλαγές και δοκιμές και τυχερό γκολ της ΑΕΛ

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση ξεκίνησε η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Νίκη να έχει από την άλλη μόλις μία, σε ένα πιο σταθερό σχήμα. Βέβαια, οι μαζικές αλλαγές και από τις δύο ομάδες στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης, επηρέασαν σαφώς τον ρυθμό του αγώνα.

Η ΑΕΛ απείλησε στο 54’, με τον Περιστερίδη να πέφτει στα πόδια του Παπάζογλου, ενώ στο 56’ ο Γκονζάλες σούταρε για να μπλοκάρει ο Μπάγιτς.

Ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Φιλίπ λίγο δεξιά από το κέντρο της μεγάλης περιοχής στο 69’ δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο, ενώ η κυκλοφορία της μπάλας ήταν έντονη εκατέρωθεν, αλλά οι φάσεις έλειψαν. Σίγουρα δεν έλειψε πάντως το πάθος από την πλευρά των νεαρών που θέλησαν να κερδίσουν περισσότερο την εμπιστοσύνη του Στάικου Βεργέτη. Βέβαια, ήρθε και η φάση του 76’ με τον Φιλίπ να είναι στην αριστερή πλευρά και να προσπαθεί να βγάλει τη σέντρα, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου με μπόλικη τύχη, για το 0-1 υπέρ της λαρισαϊκής ομάδας. Η Νίκη μέσα σε έναν… χαμό στο 81’ μπροστά στην εστία του Σουλούκου δεν κατάφερε να κάνει το 1-1, με τον Αργύρη να μην μπορεί να πιάσει το σουτ, όπως θα ήθελε.

Στο 86’ τέλος, ο Τρούγιτς διαμόρφωσε το τελικό 0-2, όταν σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.

Νίκη Βόλου (Βεργέτης): Περιστερίδης (62’ Παπαδόπουλος), Αλιατίδης, Μπαλάφας (62’ Αργύρης), Θεοδωρόπουλος (62’ Πολίμος), Τσιμπούκας (62’ Κάρδαρης), Μπόσιο (62’ Μπιτσάκος), Μέτσε (62’ Σαλαμούρας), Ντομίνγκεθ (62’ Ιμπάνιεζ), Κρουθ (62’ Κουκουτής), Οικονομίκος (46’ Τσιώλης), Γκονζάλες (62’ Χρόνης).

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Μπάγιτς (62’ Σουλούκος), Γρηγορόπουλος (46’ Λουφάκης), Μαϊδανός (62’ Φιλίπ), Ηλιάδης (62′ Ζίζιτς), Μούζεκ (62’ Μιχαήλ), Χαλάτσης (62’ Κουτσιανούλης), Γκαζάλ (46’ Δάκτυλας), Πλατέλλας (46’ Γλυνός), Πινακάς (62’ Ζαχαράκης), Βινίσιους (62’ Τρούγιτς), Παπάζογλου (62’ Στοΐνοβιτς).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.