Θετική ισοπαλία για τη Νίκη στη Λιβαδειά

Εφερε 1-1 με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου  

Θετικό αποτέλεσμα πήρε η Νίκη στη Λιβαδειά στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, με τη βολιώτικη ομάδα να έρχεται ισόπαλη με 1-1 κόντρα στον γηπεδούχο Λεβαδειακό.

Η Νίκη προηγήθηκε στην πρώτη της καλή φάση με υπέροχο γκολ του Πολίτη στο 16’ στην πρώτη καλή της στιγμή και δέχθηκε την ισοφάριση στο 40’ από τον Ρομό, ενώ στο δεύτερο μέρος κατάφερε να διατηρήσει εύκολα το 1-1, αν και προτίμησε να παίξει κυρίως αμυντικά, όντας αποτελεσματική σ’ αυτό το κομμάτι.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Νίκη είχε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα της. Ο Γκαραβέλης ήταν στο τέρμα, στην άμυνα οι Κάσσος, Γρομητσάρης, Μπαχανάκ, Ναά, οι Λίταινας, Πέττας, Γαβριηλίδης στο κέντρο και οι Ριμπέιρο, Πολίτης και Τζιώρας στην επίθεση.

Ο γηπεδούχος Λεβαδειακός είχε στο αρχικό του σχήμα τον τερματοφύλακα Στογιάνοβιτς, τους Τσάπρα, Βήχο (πλάγιοι μπακ), Τσελεπίδη, Σωτηράκο (στόπερ) στην άμυνα, τους Χάμοντ, Μπελμόντ ως αμυντικούς μέσους, ενώ οι Γιαννιώτας, Κουάδρα, Συμελίδης ήταν πίσω από τον φορ Ρομό.

Το πρώτο μέρος

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς καταγράφηκε στο 11’, με τον Μπελμόντ να σουτάρει με το που πάτησε περιοχή, αλλά ο Γκαραβέλης σωστά τοποθετημένος στην αριστερή του γωνία μπλόκαρε με σχετική ευκολία.

Ωστόσο στο 16’ η Νίκη στην πρώτη της απειλή προς τα αντίπαλα καρέ κατόρθωσε να προηγηθεί. Σε γρήγορη κόντρα επίθεση, που ξεκίνησε από τον άξονα, ο Λίταινας έδωσε στον Γαβριηλίδη, αυτός προχώρησε και πάσαρε στα δεξιά για τον Πολίτη, που συνέκλινε και με αριστοτεχνικό αριστερό σουτ στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ έκανε το 0-1. Ο Στογιάνοβιτς ίσα που ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το πανέμορφο γκολ, με το οποίο η Νίκη προηγήθηκε.

Στο 27ο λεπτό ο Τσάπρας σέντραρε συρτά, η μπάλα έφτασε στον Γιαννιώτα, που σούταρε, με τον πεσμένο στο έδαφος Κάσσο να σταματά πρώτα με το σώμα την μπάλα, η οποία στη συνέχεια πήγε στο χέρι στήριξης. Όμως ο κανονισμός είναι σαφής και φυσικά ο διαιτητής Βλάχος είπε «παίζετε», αφού δεν υπήρχε πέναλτι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πέττας δοκίμασε το δεξί του πόδι εκτός περιοχής, αλλά μπλόκαρε με σχετική ευκολία ο Στογιάνοβιτς, ενώ καμία ανησυχία δεν υπήρξε για τον Γκαραβέλη στο 35’ από την κεφαλιά του προωθημένου Τσελεπίδη σε κόρνερ, με την προσπάθεια του κεντρικού αμυντικού των γηπεδούχων να περνά πολύ έξω από το δεξί δοκάρι.

Ακολούθως στο 38’ ο Ναά σταμάτησε την μπάλα με το χέρι στην πάσα του Γιαννιώτα, με τους γηπεδούχους να ζητούν δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καμερουνέζο, ωστόσο ο διαιτητής Βλάχος είχε άλλη άποψη. Εξάλλου στην πρώτη κίτρινη στο 10’ και στο πρώτο αντικανονικό μαρκάρισμα του Ναά εξαντλήθηκαν τα περιθώρια αυστηρότητας.

Το μαρκάρισμα του Γιαννιώτα πάντως ήταν προβληματικό, αφού ο Ναά δεν μπορούσε να τον περιορίσει, κι αυτό φάνηκε και στο 40’. Τότε, ο δεξιός εξτρέμ του Λεβαδειακού ξεπέρασε τον αριστερό μπακ της Νίκης και σέντραρε για τον Ρομό, που αξιοποίησε το … μπόι του και νικώντας στον αέρα τον Γρομητσάρη με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία (1-1).

Τέλος στο 44’ ψηλά άουτ πήγε το σουτ του Κουάδρα από θέση δεξιά της περιοχής μετά από απόκρουση της άμυνας της Νίκης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος

Στο 57o λεπτό ψηλά πάνω από την εστία έφυγε η κεφαλιά του Ρομό, κάτι που συνέβη με τον ίδιο παίκτη και στο 80’, ενώ ενδιάμεσα, στο 63’, πολύ άουτ έφυγε το γυριστό σουτ του νεοεισελθόντα Πολέτο εντός περιοχής, με τη Νίκη σ’ αυτή τη φάση να αισθάνεται για πρώτη φορά πραγματική απειλή στο δεύτερο 45λεπτο λόγω της θέσης βολής που βρισκόταν ο παίκτης του Λεβαδειακού.

Η Νίκη μπορεί να είχε επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στο αμυντικό κομμάτι, αλλά ανησύχησε τους γηπεδούχους στο 82’ σε ένα αξιόλογο σουτ εκτός περιοχής του Μοράρ, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 85’ απλώς καταγράφηκε μία νέα τελική προσπάθεια του Λεβαδειακού, με την κεφαλιά του Ρομό να φεύγει πέντε μέτρα άουτ στην τελευταία προσπάθεια του Λατίνου φορ στο ματς.

Κίτρινες: 31’ Μπελμόντ, 33’ Κουάδρα10’ Ναά, 32’ Μπάχανακ, 42’ Λίταινας, 83’ Γκαραβέλης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βήχος, Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Χάμοντ, Μπελμόντ (60’ Μεχία), Γιαννιώτας (76’ Λούα-Λούα), Κουάδρα (60’ Πολέτο), Συμελίδης (60’ Νικολιάς), Ρομό (86’ Τσιριγώτης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Γκαραβέλης, Κάσσος, Γρομητσάρης, Μπαχανάκ, Ναά (46’ Αναστασίου), Λίταινας, Πέττας (60’ Κυριακίδης), Γαβριηλίδης, Ριμπέιρο, Πολίτης (69’ Κρητικός-77’ λ. τρ. Παναγιωτίδης), Τζιώρας (46’ Μοράρ).

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.