Τη Δευτέρα κρίνεται η παραμονή της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό

Φωτο αρχείου
Θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις 6 απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, για την καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Αφορμή στάθηκε, όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης της Επιτροπής Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου με πρόεδρο τον Τάσο Μπατζιάκα, οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν φίλαθλοι της Νίκης Βόλου κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Η εισήγηση του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Βόλου που έρχεται προς συζήτηση την Δευτέρα αναφέρει τα εξής:

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου που βρίσκεται στην Ν.Ιωνία Βόλου παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ ΑΕ με την από 27-5-2021 σύμβαση παραχώρησης στο Δήμο Βόλο, για χρήση έναντι ανταλλάγματος με διάρκεια αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.4 της ως άνω σύμβασης παραχώρησης ορίζεται ότι «για κάθε χώρο της εγκατάστασης που έχει ή είχε παραχωρηθεί κατά χρήση σε τρίτο εν τοις πράγμασι ή βάσει σχετικής σύμβασης, η διάρκεια της οποίας έχει λήξει κατά την υπογραφή της παρούσας, ο Δήμος δικαιούται να διαπραγματευθεί εξ αρχής τους όρους της παραχώρησης ή να παραχωρήσει τον χώρο αυτό σε τρίτους βάσει νέων συμβάσεων και όρων…».

Ο Δήμος Βόλου παραχώρησε με την από 23-6-21 σύμβαση τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου στην ποδοσφαιρική ομάδα της Π.Α.Ε. Νίκη Βόλου, η οποία θα το χρησιμοποιήσει ως 1η αγωνιστική έδρα για τους εντός έδρας αγώνες της για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Στο άρθρο 5 της ως άνω σύμβασης ορίζεται ότι «………να φροντίζει για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια χρήσης της εγκατάστασης ………….η ανάγκη για συντήρηση του χλοοτάπητα……….. να αποκαταστήσει πλήρως τις οποιεσδήποτε ζημίες και φθορές προκληθούν στους παραχωρούμενους χώρους από οποιονδήποτε κατά την διάρκεια της χρήσης, συμπεριλαμβανομένων και πιθανών φθορών από τρίτους».

Δυστυχώς όμως, κατά παράβαση των ως άνω περιγραφομένων στη σύμβαση, έχει διαπιστωθεί ότι γίνεται επανειλημμένα κακή χρήση του Σταδίου και των βοηθητικών χώρων αυτού, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, που εμποδίζουν τη χρήση αυτού από τους άλλους συλλόγους και τους αθλούμενους πολίτες.

Συγκεκριμένα, μερίδα οπαδών της Π.Α.Ε. Νίκη Βόλου προκάλεσαν στον αγώνα της με τον Ολυμπιακό Βόλου (27/1/2022) εκτεταμένες ζημιές υψηλού κόστους, που καταγράφηκαν και γνωστοποιήθηκαν στην Π.Α.Ε. Νίκη Βόλου. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οπαδοί της προκάλεσαν ζημιές στο στάδιο, καθώς περίπου δέκα ημέρες πριν τον ως άνω αγώνα και πάλι σε αναμέτρησή της προκλήθηκαν φθορές. Η ίδια παράτυπη συμπεριφορά παρατηρήθηκε και στον πρόσφατο αγώνα της με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με ζημιές που διαπιστώθηκαν κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας, παρά τις υποσχέσεις της Π.Α.Ε. Νίκη Βόλου ότι υπάρχει επαρκής φύλαξη και δεν θα επαναληφθούν επεισόδια και φθορές.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρεμποδίζεται η χρήση του Σταδίου εξαιτίας της συμπεριφοράς μερίδας οπαδών της, για τους οποίους ευθύνεται η ίδια, ούτε φυσικά να καλούνται οι δημότες του Βόλου να πληρώνουν για την αποκατάσταση των ως άνω προκληθεισών ζημιών.

Επειδή η Π.Α.Ε. Νίκη Βόλου παραβιάζει επανειλημμένα τους όρους της από 23/6/2021 μισθωτικής σύμβασης με τον Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα του άρθρου 5, όπου ορίζεται ότι «………να φροντίζει για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια χρήσης της εγκατάστασης ………….η ανάγκη για συντήρηση του χλοοτάπητα……….. να αποκαταστήσει πλήρως τις οποιεσδήποτε ζημίες και φθορές προκληθούν στους παραχωρούμενους χώρους από οποιονδήποτε κατά την διάρκεια της χρήσης, συμπεριλαμβανομένων και πιθανών φθορών από τρίτους».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Παρακαλούμε για την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη λήψη σχετικής απόφασης, προκειμένου να εγκρίνει την καταγγελία της από 23/6/2021 σύμβασης μίσθωσης με την ποδοσφαιρική ομάδα της Π.Α.Ε. Νίκη Βόλου ως προς τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για διεξαγωγή αγώνων της ομάδας της, επιτρέποντας μόνο τη χρήση των γραφείων που της έχουν παραχωρηθεί και να αποφασίσει την κίνηση όλων των νόμιμων διαδικασιών για τη λύση της μίσθωσης και την απόδοση του μισθίου, επιφυλασσόμενο για κάθε ζημία που έχει ήδη υποστεί ή θα υποστεί στο μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.