Tη Δευτέρα οι αποφάσεις για Γ’ Εθνική και πρωταθλήματα ΕΠΣ

Όπως είχε ήδη σημειώσει το «Magnesiasports», η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει με τη νέα της σύνθεση την ερχόμενη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Θοδωρή Ζαγοράκη, με αποφάσεις να έρχονται στο προσκήνιο όσον αφορά τη Γ’ Εθνική αλλά και τα πρωταθλήματα των κατά τόπους ΕΠΣ.

Για τη Γ’ Εθνική αν και στο πρόσφατο παρελθόν έμοιαζε σίγουρο ότι δεν θα είχε αγωνιστική δράση, με τους λοιμωξιολόγους να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων που ευνοεί τη διασπορά του κορωνοϊού, τελικά οι αγώνες θα αρχίσουν στις 11 Απριλίου. Υπήρξε μάλιστα και ένα σενάριο που έκανε λόγο για ορισμό κάποιων παιχνιδιών στις 7 του μήνα, ώστε να γίνουν κάποια εξ αναβολής, αν και τελικά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκρίνεται στις προτιμήσεις των μελών της Επιτροπής.

Από την άλλη, δεδομένη μοιάζει η οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Ήδη από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε το δεύτερο lockdown αυτό που είχε τονιστεί ήταν ότι η απόφαση θα πρέπει ν’ αφορά όλα τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ, έστω και αν κάποιες Ενώσεις όπως αυτές της Αχαΐας και της Ζακύνθου, εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ανακοινώσει την οριστική ματαίωση των φετινών υπ’ ευθύνη τους διοργανώσεων. Πρωταθλητές δεν θα προκύψουν, ούτε υποβιβασμοί θα γίνουν, ενώ από την άλλη κάποιες διοργανώσεις την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εφόσον όλα πάνε καλά θα γίνουν με αυξημένο αριθμό ομάδων, αναλόγως την περιοχή που εδρεύουν.

Βέβαια, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι διοικήσεις των συλλόγων που συμμετέχουν για παράδειγμα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, κρατούσαν με νύχια και με δόντια πολλούς από τους παίκτες που προσπαθούσαν να μείνουν ελεύθεροι για να συνεχίσουν την ποδοσφαιρικής τους πορεία σε κάποια άλλη ομάδα, Γ’ Εθνικής. «Αν υπάρξει όμως απόφαση για να δοθούν κάποια παιχνίδια οι δικές μας ομάδες τι θα έκαναν; Θα αγωνίζονταν χωρίς παίκτες;» ήταν οι εύλογες απορίες διοικητικού ομάδας της Μαγνησίας…

Σύμφωνα και δημοσιεύματα από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, από την ομοσπονδία ζητήθηκε να δοθεί άδεια ώστε η πρώτη συνεδρίαση να γίνει με φυσική παρουσία των μελών επειδή προβλέπεται να γίνουν μυστικές ψηφοφορίες για τις θέσεις του αναπληρωτή προέδρου, του α’ αντιπροέδρου και του ταμία, όμως η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική και έτσι η συνεδρίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνεδρίαση θα αποφασιστεί επίσης ο νέος εκτελεστικός γραμματέας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.