Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με όλα τα σωματεία SL2-FL!

Μπορεί το ΔΣ της SL2-FL να συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 03/06, με φόντο μάλιστα και την προωθούμενη από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού αναδιάρθρωση-συγχώνευση των δύο κατηγοριών, αλλά όπως αναφέρεται θα προηγηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και των 32 ομάδων των δύο κατηγοριών, με τη συμμετοχή του προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου και πιθανότατα και του ομολόγου του στη SL1, Λεωνίδα Μπουτσικάρη!

«Περιορίζουμε με αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας τις επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο από τρεις σε δύο με τη συγχώνευση της Football League στη Super League 2, για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία και την ποιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, αναφερόμενος στην αθλητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο νόμου σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην εφημερίδα «Βραδινή της Κυριακής», ενώ είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής, με πλειοψηφία των ομάδων της Super League 2 στο ΔΣ, που τασσόταν κατά της συγχώνευσης των δύο κατηγοριών! Έτσι, η αυριανή τηλεδιάσκεψη με όλες τις ομάδες των δύο κατηγοριών και προ του ΔΣ της διοργανώτριας Αρχής, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Άμεσα πάντως αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον Αθλητισμό, ωστόσο γενικότερα το καλοκαίρι αναμένεται να είναι καυτό. Σε κάθε περίπτωση τόσο η διοίκηση της Νίκης όσο και αυτή του Ολυμπιακού Βόλου παρακολουθούν και με το παραπάνω τις εξελίξεις επί του θέματος, καθώς έχουν άμεσο συμφέρον, ελπίζοντας προφανώς ότι θα βρεθεί κίνητρο προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις αυτών που δεν θέλουν τη συγχώνευση των δύο κατηγοριών.

Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι η είσοδος ομάδων Β’ από τις ΠΑΕ της Super League (Oλυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) μπερδεύει κάπως τα δεδομένα, και ακόμη περισσότερο η πρόθεση του ΝΠΣ Βόλος να κατεβάσει β’ ομάδα στη Football League. Αν γίνει συγχώνευση, τι θα γίνει;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.