Τουτουντζόγλου στο «Magnesiasports»: «Πώς να ασχοληθούμε με το μπάσκετ»;

Προέχουν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας για τον διοικητικό παράγοντα της μπασκετικής Νίκης

Με τα πρωταθλήματα και του μπάσκετ να έχουν διακοπεί λόγω κορωνοϊού, η Νίκη Βόλου περιμένει πότε θα πατήσει στο παρκέ ξανά, έστω για προπονήσεις, ωστόσο ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ομάδας, Μπάμπης Τουτουντζόγλου τονίζει στο «Μagnesiasports» ότι μόνο ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός δεν προέχει αυτή τη στιγμή, αλλά η επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Κόντρα πιθανότατα στο ρεύμα που επικρατεί και στις φωνές που ζητούν να αρχίσει και πάλι η δράση στον Αθλητισμό, ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου δεν παραγνωρίζει ότι ακόμη και στην ερασιτεχνική του διάσταση ο αθλητισμός δίνει λύσεις επιβίωσης σε κάποιους ανθρώπους, και προφανώς γι’ αυτούς θα πρέπει να υπάρξει κάποια μέριμνα από την Πολιτεία. Ωστόσο ο ίδιος συμπληρώνει ότι με αυτά που βιώνει η κοινωνία, είναι λογικό το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. «Μαγαζιά και οικογένειες έχουν θέμα, οπότε και ο Αθλητισμός έρχεται δεύτερος αυτή τη στιγμή. Είναι άσχημες καταστάσεις στην καθημερινότητα όλων. Στη ζωή, στην οικονομία, στα σχολεία… οι άνθρωποι που χάνονται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τονίζοντας ότι είναι πρώτα τεράστιο το κοινωνικό πρόβλημα και το οικονομικό, συμπληρώνει: «Στο τέλος εμείς οι λάτρεις του ερασιτεχνικού Aθλητισμού βιώνουμε κι εμείς ανάλογα προβλήματα. Το αν θα γίνει τώρα το πρωτάθλημα ή μετά από δύο μήνες, έχει την ελάχιστη σημασία μπροστά σ’ αυτό που συμβαίνει στο σύνολο της κοινωνίας μας. Πώς να σκεφτούμε το μπάσκετ 100%; Δεν είμαστε και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση με όλα αυτά που βιώνουμε…».

Προπόνηση με τηλεδιάσκεψη

Την ίδια στιγμή και οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της Νίκης αρκούνται σε ατομικές προπονήσεις και σε… τηλεδιασκέψεις με τον υπεύθυνο γυμναστή.

Η αγωνία φυσικά επικρατεί και στη δική τους πλευρά για το τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο αναγκαστικά περιμένουν κι αυτοί τις εξελίξεις…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.