Τσεκούρας στο Ράδιο Ένα: Να γίνει μία Football League δύο ομίλων του χρόνου

Την άποψη ότι πρέπει να γίνει από τη μεθεπόμενη σεζόν η αναδιάρθρωση και να δημιουργηθούν τη νέα χρονιά στη Football League δύο όμιλοι, παραμένοντας όμως η δεύτερη τη τάξει κατηγορία, εξέφρασε ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102.5 και την εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι σ’ αυτήν την περίπτωση μπορούν να μοιραστούν τα χρήματα που προοριζόταν για τη Super League 2 στις ομάδες της Football League, οι οποίες θα πάρουν βεβαίως λιγότερα χρήματα, εφόσον θα είναι περισσότερες

Αναλυτικά ο κ. Τσεκούρας μίλησε:

Για τα όσα γίνονται σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Στη χώρα που ζούμε δε μας εκπλήσσει τίποτα πλέον. Εμείς με άλλους κανόνες ξεκινήσαμε και στο δρόμο βρίσκουμε άλλα πράγματα. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, όμως, στο νομοσχέδιο δεν έχει μπει η αναδιάρθρωση, προκειμένου να θεσμοθετηθεί, απλώς σκέφτονται να τη βάλουν με τροπολογία. Εμείς είμαστε σε επαφή με πάρα πολλές ομάδες της Ελλάδας που κατέχουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση στη Γ’ Εθνική, με την Καλαμάτα, με τον Διαγόρα Ρόδου, με τον Ιάλυσο, με την Καβάλα, με τον Εδεσσαϊκό.

Όλοι είναι σύμφωνοι πως πρέπει να αντιδράσουμε, διότι εδώ και η Νίκη και ο Ολυμπιακός, αυτές οι δύο ιστορικές ομάδες της πόλης μας, έκαναν μεγάλο αγώνα, για να μπορέσουν να αλλάξουν κατηγορία και τώρα ξαφνικά, με ένα νομοθέτημα, μας λένε ότι θα πάμε πάλι στη Γ’ Εθνική, την οποία ονομάζουν Football League, για να “χρυσώσουν το χάπι”, όπως καταλαβαίνετε. Δεν παύει, όμως, να είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία και θα απέχουμε δύο χρόνια ξανά από την Α’ Εθνική».

Για το αν υπάρχει σκέψη συνάντησης με τον κ. Βασιλειάδη:

«Έχουμε στείλει αίτημα να έχουμε συνάντηση, όχι μόνο εμείς, να πάμε δέκα ομάδες, να του εκθέσουμε τις απόψεις μας, γιατί νομίζω πως είμαστε κι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Ο κ. Βασιλειάδης καλά θα κάνει ό,τι είναι να κάνει, αλλά εδώ υπάρχουν άνθρωποι, πόλεις, ομάδες που έχουν κάνει μεγάλο αγώνα κι έχουν ξοδέψει χρήματα. Αν ζούμε σε μία τέτοια ρευστή κατάσταση, τι να πούμε κι εμείς;

Ας το έλεγαν κι ας το νομοθετούσαν από πέρσι το καλοκαίρι, να ξέραμε κι εμείς τι να κάνουμε, να γνωρίζουμε κι εμείς ή να μην ασχοληθούμε καθόλου ή να πούμε “ναι ρε παιδιά, πάμε, αυτό μας συμφέρει κι αυτό θα κάνουμε”. Εμείς έχουμε πάρει μία προκήρυξη, η οποία λέει πως ο πρώτος ανεβαίνει στη Football League κι ο δεύτερος δίνει μπαράζ με τους άλλους τρεις δεύτερους του πρώτου, δεύτερου και τρίτου ομίλου. Εμείς είμαστε στον τέταρτο όμιλο με τη Νίκη. Αυτήν την προκήρυξη έχουμε. Τώρα, αν ήρθε ο Μάρτιος και λέμε τώρα “θα πάμε αλλιώς”, τι να πούμε;».

Για το αν υπάρχουν όντως σύμμαχοι στην προσπάθεια που γίνεται κι αν βοηθούν οι βουλευτές στην προσπάθεια των ομάδων:

«Έχουμε πάρα πολλούς συμμάχους. Μα κι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει αγώνα. Ξέρετε τι μου είπε ο πρόεδρος από τον Διαγόρα Ρόδου; “Κύριε Τσεκούρα, έχουμε ξοδέψει χρήματα, είναι αμαρτία από τον Θεό”. Κι όλοι γνωρίζουμε ότι τίποτα δε γίνεται δωρεάν, όλα θέλουν χρήματα. Η εικόνα που έχω, γιατί δεν έχουμε βρεθεί από κοντά, από το τηλέφωνο μιλάμε, είναι ότι κι αυτοί έχουν κινητοποιήσει τους αντίστοιχους βουλευτές. Παλεύουν κι αυτοί, οι τοπικοί βουλευτές πρέπει να κινηθούν κι εδώ. Έχουμε τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να πάνε να του πουν του κ. Βασιλειάδη.

Αν θέλει να νομοθετήσει, να νομοθετήσει, αλλά είναι παράνομο να ισχύει κι από φέτος. Όλες οι αναδιαρθρώσεις, όταν νομοθετούνται ή οτιδήποτε, ισχύουν από τη μεθεπόμενη περίοδο, διότι αλλιώς υπάρχει αιφνιδιασμός. Έτσι πρέπει να γίνει, για να ξέρουμε τους ρόλους μας, τι θέλει ο καθένας κι όποιος θέλει συμμετέχει, όποιος δε θέλει, αποχωρεί. Είναι απλά τα πράγματα, αυτό είναι το δίκαιο και το τίμιο.

Σε αυτό το θέμα, θέλω να πω και την προσωπική μου άποψη, η οποία αντιστοιχεί και στην άποψη του Ολυμπιακού. Μπορούν φέτος να κάνουν μία κατάσταση δύο ομίλων, βόρειο και νότιο, στη Β’ Εθνική και τα χρήματα που ήταν να μοιράσουν στη Superleague 2, να τα μοιράσουν στη Β’ Εθνική και να πάρουν λιγότερα χρήματα οι ομάδες. Αυτό είναι και το λογικό, μπορεί να μην πάρει η κάθε ομάδα ένα “Χ” ποσό και να πάρει ένα μικρότερο. Αυτό νομίζω ότι θα είναι το πιο τίμιο και του χρόνου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κι εμείς είμαστε υπέρ της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου κι εμείς συμφωνούμε ότι δε χωρά η χώρα αυτή πάνω από 30 επαγγελματικές ομάδες, αλλά τώρα μη μας αιφνιδιάζετε, μην έρχεστε τώρα που φτάσαμε στην πηγή και μας κλείνετε τη βρύση να μην πιούμε νερό, διότι του χρόνου ποιος θα ασχοληθεί με τέτοιες καταστάσεις;».

Για το ότι ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης, γεγονός καταστροφικό για τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης:

«Θέλει να θεσμοθετηθεί η Superleague 2, απ’ ό,τι άκουσα σε κάποιες δηλώσεις που έκανε. Ο κ. Μπέος ασχολείται με το ποδόσφαιρο, το γνωρίζει, είναι η άποψή του. Εμείς έχουμε τη δική μας άποψη. Αυτό ας το κρίνει ο κόσμος, εμείς λέμε αυτά που πρέπει. Ο κόσμος που ακούει έχει τη δική του άποψη κι ας κρίνει. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω δηλώσεις άλλων για τέτοια θέματα, εγώ εκφράζω την άποψη του Ολυμπιακού. Ο Δήμαρχος έχει την άποψή του και την είπε. Το λογικό είναι να δρα, βάσει των συμφερόντων των ομάδων της πόλης. Εμείς, είπα και πριν, δε διαφωνούμε με την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Καταστρέφονται άνθρωποι από το ποδόσφαιρο, με χρέη στο ΙΚΑ, στην Εφορία κτλ. Να γίνουν οι ομάδες υγιείς, να υπάρχουν λιγότερες επαγγελματικές ομάδες με κριτήρια πλέον κι όχι να βγαίνουν “ομάδες-φωτοβολίδες” και να εξαφανίζονται, αλλά να επιβιώνουν ομάδες ιστορικές, που τις ακολουθεί κόσμος, που έχουν ερείσματα στην πόλη, γιατί έχουν και κοινωνικό ρόλο οι ομάδες, δεν είναι μόνο επαγγελματικές. Το θέμα δεν είναι καθαρά οικονομικό. Ο Ολυμπιακός, αυτήν τη στιγμή, έχει γύρω στα 900 παιδιά, τόσες πολλές οικογένειες, σε όλα τα αθλήματά του, στο ποδόσφαιρο, στις ακαδημίες, στο μπάσκετ, στην κολύμβηση. Αυτά πρέπει να τα λάβουν όλοι υπόψιν τους. Δεν μπορούν να βγαίνουν και να λένε ξαφνικά ότι εμείς κάνουμε αυτό το πράγμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.