«Βλακεία και παραπληροφόρηση ότι πήραμε 620.000 ευρώ για το Π. Μαγουλάς»

Η τοποθέτηση του Βασίλη Βενέτη στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη

Στη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης έδωσε το παρών και μίλησε στα μέλη του συλλόγου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης, που εστίασε στο γήπεδο Π. Μαγουλάς, που είναι και περιουσία του Ερασιτέχνη.

Ο κ. Βενέτης επεσήμανε για τη δήλωση που έγινε σχετικά με το ποσό που πήρε η Νίκη για την ανακατασκευή του Π. Μαγουλάς από τον δήμαρχο της πόλης του Βόλου, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι αποτελεί παραπληροφόρηση και πως το ποσό ήταν 389.000 συν ΦΠΑ. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η λύση του Π. Μαγουλάς για την ποδοσφαιρική ομάδα είναι ουσιαστικά λύση ανάγκης (σ.σ. τη χαρακτήρισε βόλεμα) και ότι δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μιας επαγγελματικής ομάδας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Βενέτης: «Χαίρομαι που είμαστε πολλοί. Τα περισσότερα θα τα πούμε στη γενική συνέλευση των μετόχων και θέλω να έχουμε τόσο και ακόμα περισσότερο κόσμο στις 18 του μήνα.

Θέλω να ‘ρθουν και άτομα που δεν είναι μέτοχοι, γιατί η Γενική Συνέλευση αφορά όλη τη Νίκη.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα σοβαρό, το γηπεδικό, σε συνεννόηση και με τον Ερασιτέχνη, και θα έχουμε κάποιες εξελίξεις, τις οποίες θέλω να κουβεντιάσουμε μαζί.

Όσο τρέχουν οι μέρες, θα έχουμε και περισσότερες εξελίξεις, οπότε στις 18 του μηνός θα είμαστε και πιο έτοιμοι.

Ο προηγούμενος περιφερειάρχης κάποια στιγμή ενδιαφέρθηκε, αλλά πήρε πίσω το ενδιαφέρον του για τρία χρόνια. Έγινε ένας μεγάλος αγώνας για την κατασκευή της Θύρας 3, αλλά το πήραν πίσω μετά.

Τώρα βλέπω τον νέο περιφερειάρχη να δείχνει ενδιαφέρον. Βέβαια είμαστε ακόμα στις κουβέντες, στις μελέτες και στις υποσχέσεις. Πρέπει να πάρουμε εμείς μία απόφαση για το τι πρέπει να κάνουμε και εφόσον την πάρουμε εμείς αυτή την απόφαση, μετά είναι θέμα της περιφέρειας αν και σε πόσο χρόνο μπορεί να υλοποιήσει το έργο.

Βασικά πρώτα να γίνει αλλαγή του χλοοτάπητα, γιατί πολλά ακούμε και ίσως στη συνέλευση τα πω πιο αναλυτικά, και σε δεύτερη φάση να υλοποιηθεί και η θύρα 3. Έχουν γίνει μελέτες, αλλά στο δημόσιο ο μεγάλος αντίπαλος σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ο χρόνος πάντα και δεν ξέρω αυτές οι διαδικασίες πότε θα τελειώσουν. Φαντάζομαι ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει μία αρχή.

Βγαίνουν στο ραδιόφωνο και λένε για 620.000 ευρώ (σ.σ. ότι τα πήρε η Νίκη στην πρώτη ανακατασκευή του Π. Μαγουλάς), κάτι παραμύθια. Έχει γίνει η βλακεία και η παραπληροφόρηση στην πόλη μας επιστήμη. Ποτέ δεν ήταν αυτό το νούμερο, ήταν 389.000 συν ΦΠΑ και τα 150.000 αφορούσαν το πλαστικό και σχεδόν τα μισά αφορούν την υποδομή.

Δηλαδή μιλάμε για ένα πλαστικό 75.000 ευρώ, που ο ίδιος ο κατασκευαστής στο δίνει για οκτώ χρόνια. Ήδη πάμε στον πέμπτο χρόνο. Τα λέω αυτά, γιατί έχει διαδοθεί στην πόλη ότι φαγώθηκαν ή έχουν πεταχτεί λεφτά. Τα στοιχεία της εργολαβίας υπάρχουν και στη Διαύγεια, γιατί έχει πέσει πάρα πολλή λάσπη. Περίμενα μόνο προεκλογικά, αλλά βλέπω ότι εξακολουθεί και το λέει ο συγκεκριμένος. Φαντάζομαι, για να βάλει φρένο στα καινούργια έργα.

Τα έργα στο Παντελής Μαγουλάς κρατούν ψηλά τη Νίκη Βόλου, γιατί περνάνε από το γήπεδο πόσα πιτσιρίκια καθημερινά και ζωντάνεψαν την ακαδημία μας. Έγιναν κι άλλα έργα, ο φωτισμός, τα κανάλια απορροής, το γκρέμισμα της Θύρας 3, που κοστολογήθηκε 5.000 ευρώ, η στατικότητα στην κερκίδα της Μαιάνδρου, άλλαξαν όλα τα κιγκλιδώματα. Έχει μία εντελώς άλλη εικόνα το γήπεδο. Επειδή πολλοί τον ακούνε αυτόν τον άνθρωπο τον συγκεκριμένο έχουμε πάει από τη μία άκρη στην άλλη. Να μην ξεχνάμε πως ήταν το Π. Μαγουλάς το 2016-17 και πώς είναι σήμερα, Είμαστε στη μέση της πορείας και μακάρι να ολοκληρωθεί, όπως πρέπει.

Να το ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμη φορά ότι δεν είναι γήπεδο που εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μιας επαγγελματικής ομάδας. Είναι ένα βόλεμα για την ομάδα μας, γιατί για τρία ακόμα χρόνια θα έχουμε τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή στο σβέρκο μας. Είδατε πώς μεταφερόταν η ομάδα φέτος από έδρα σε έδρα. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, που απασχολεί και τον Ερασιτέχνη, καθώς το γήπεδο είναι  ιδιοκτησίας του αλλά και την ποδοσφαιρική ομάδα.

Καλό είναι να είστε όλοι στις 18 του μήνα και άλλοι τόσοι, γιατί πολλές φορές η δυναμική επηρεάζει καταστάσεις και όσο διεκδικούμε περισσότεροι, τόσο πιο ανοιχτά είναι τα αυτιά αυτών που πρέπει να ακούσουν.

Για τη συνεργασία ΠΑΕ με την Ερασιτεχνική, επειδή πολλά ακούγονται, ποτέ δεν ήταν κακή. Πάντα υπάρχει συνεννόηση και πολλά παιδιά του Ερασιτέχνη βοηθάνε στην ΠΑΕ και το αντίστροφο. Άλλωστε δεν έχουμε διαφορά, όλοι Νίκη είμαστε. Η εργολαβία του Π. Μαγουλάς ξεκίνησε με τον Στέργιο.

Είναι κάποια πράγματα που φαίνονται εύκολα, αλλά για να προχωρήσουν, σου ζητάνε μελέτες και χαρτιά. Τώρα μου ‘ρθε μέιλ να κάνουμε καινούργια μελέτη για το χόρτο. Αυτά τα τρέχουμε από μόνοι μας και δεν περιμένουμε από κάποιον υπάλληλο, γιατί μπορεί να κάνει ένα μήνα για κάτι που χρειάζεται δύο μέρες.

Ήδη έχουμε εκδώσει άδεια για την κατασκευή της νέας Θύρας 3 και έχουν δεσμευτεί 30 θέσεις πάρκινγκ που ήταν απαραίτητες γι’ αυτήν την άδεια. Ό,τι μπορούμε από πλευρά μας το κάνουμε και πολλά περισσότερα, τα οποία δεν βγαίνουμε να τα πούμε, γιατί μπορεί να κάνουμε ζημιά. Λέμε μόνο ό,τι πρέπει να ειπωθεί».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.