Βρήκε το γκολ τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου, 1-0 τον Πύρασο

Σε ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό

Σε ένα παιχνίδι με δραματική μεν εξέλιξη, αλλά χωρίς πολλές φάσεις, ειδικά στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη απέναντι στον Πύρασο Νέας Αγχιάλου, χάρη στο τελικό 1-0 που διαμορφώθηκε με γκολ του Κούλπα στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η έλλειψη ρυθμού ήταν χαρακτηριστική στη μεγαλύτερη διάρκειά του αγώνα και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις, τη στιγμή που ο Πύρασος έγινε και απειλητικός σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις. Ωστόσο στο 86’ ήρθε το γκολ που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι» για να πάρουν τελικά τους τρεις βαθμούς που τους κράτησαν στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Χωρίς φάσεις, ούτε γκολ

Ο Πύρασος ήταν αυτός που προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες φάσεις στην αρχή του αγώνα, με τον Ολυμπιακό Βόλου στο 10′ να έχει μια εκτέλεση φάουλ από αριστερά με τον Οικονόμου, για να στείλει την μπάλα άουτ ο Βλάχος με κεφαλιά.

Στο 12′ ο Σέττος έβγαλε την μπαλιά από δεξιά στην απέναντι πλευρά, με τον Σκοπελίτη να πιάνει το σουτ στην κίνηση, ωστόσο και πάλι η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 18′ από μία μακρινή μπαλιά ο Σκοπελίτης βρέθηκε σχεδόν μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά τον πρόλαβε ο Μιχόπουλος, με αποτέλεσμα να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία, για να ανοίξει το σκορ. Στο 23′ ο Βλάχος μετά από πάσα του Σέττου επιχείρησε το σουτ εντός περιοχής, που έφυγε πάλι άουτ.

Από εκεί και πέρα, και ενώ το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, ο Οικονόμου εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση, χωρίς όμως να βρίσκει εστία, ενώ στο 45+2’ ο Πύρασος είχε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει, όταν με τακουνάκι ο Ροτζέριο βρήκε τον Κατσιγιάννη κι αυτός σούταρε, αλλά ο Σιδεράκης έπεσε σωστά και κατάφερε να αποκρούσει. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων μεγάλη ευκαιρία είχε και ο Βλάχος που έκανε το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Τάσου, για να ακουστεί ταυτόχρονα και το σφύριγμα του διαιτητή για το ημίχρονο.

Λύση με Κούλπα στο 86′

Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος, με το άγχος και τον εκνευρισμό να είναι εμφανή σε αρκετά σημεία για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ ο Πύρασος έδειχνε διάθεση να πιέσει αλλά και να κερδίσει χρόνο από ένα σημείο και μετά.

Φάσεις δεν έβγαιναν πάντως ούτε τελικές σημειώνονται, αν εξαιρέσει κανείς κάποια σουτ που εξ ορισμού δεν είχαν… τύχη, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου επέμενε να βγάζει σέντρες από τα πλάγια και βαθιές μπαλιές, που δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 78’ καταγράφεται η πρώτη ουσιαστική τελική για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Κακάμη να γυρνάει από δεξιά στον Αναστασίου, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ που θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Τάσος.

Τα τελευταία πέντε λεπτά συν τις καθυστερήσεις είχαν αρκετό άγχος και εκνευρισμό στην πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου. Ωστόσο στο 86’ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τους «ερυθρόλευκους», όταν ο Σκοπελίτης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αναστασίου με τον Κακάμη προσπάθησαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, για να έρθει ο Κούλπας και να σκοράρει τελικά για το 1-0 με κεφαλιά.

Από εκεί και πέρα υπήρξαν και στιγμές έντασης, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι άλλο αξιόλογο αγωνιστικά, με τον Ολυμπιακό Βόλου να κατακτά τους τρεις βαθμούς.

Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σιδεράκης, Κακάμης, Καμπέρης (69’ Νούσιος), Παπακώστας, Κούλπας, Γκαλίτσιος, Σκοπελίτης, Κυρίτσης (81’ Ματτέα), Βλάχος (90+1’ Καρατσόλης), Οικονόμου (46’ Ζέρης), Σέττος (46’ Αναστασίου).

Πύρασος Ν. Αγχιάλου (Δανόπουλος): Τάσος, Λάμπος, Διαμαντόπουλος, Μιχόπουλος, Ρακής, Γαλανόπουλος, Κατσιγιάννης (57’ Γκαραβέλας), Ροτζέριο (69’ Μαντζαβίνος), Τσιότρας, Μπέικος (69’ Ζαρίφης), Νίνος (57’ Καραγιώργος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.