Ζητά έγκριση από τη ΓΓΑ για τον 6ο Ημιμαραθώνιο ο ΣΔΥ Βόλου

Ο ΣΔΥ Βόλου απέστειλε στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ αίτημα έγκρισης διεξαγωγής του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής αγώνων δρόμου εκτός σταδίου, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη οργάνωση και οι προετοιμασίες υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ αθλητών, φέρνοντας ως παράδειγμα το ποδόσφαιρο.

Για να ετοιμαστεί ο αγώνας και για να πληρωθούν τα έξοδα, ο ΣΔΥ Βόλου ζητά εγγύηση:

α) Για τη διεξαγωγή του αγώνα ανεξαρτήτως των τυχόν μέτρων που θα ισχύουν την ημέρα που θα γίνει, όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή πχ με το ποδόσφαιρο όπου οι αγώνες (για συγκεκριμένες βέβαια κατηγορίες) διεξάγονται κανονικά, ανεξάρτητα από τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε πόλη, και

β) εγγύηση ότι οι αθλητές από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να ταξιδέψουν προκειμένου να συμμετέχουν στον αγώνα.

Από την πλευρά του ο ΣΔΥ Βόλου εγγυάται ότι θα τηρήσει επακριβώς το πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου που έχει εγκρίνει η ΓΓΑ και βρίσκεται σε ισχύ. Ο ΣΔΥΒ αναφέρει στην επιστολή προς τη ΓΓΑ ότι έφτασε ο καιρός να επιτραπεί η διεξαγωγή των διοργανώσεων ατομικών αθλημάτων,  και δεν πρέπει να αφήνει τα σχετικά αθλήματα σε δεύτερη μοίρα. Θα δοθούν από τον ΣΔΥΒ 2.000 ευρώ μέσω του αγώνα στο Ορφανοτροφείο Βόλου, κάτι που θα είχε γίνει και στο 2020 όπου ο αγώνας δυστυχώς δεν έγινε εξαιτίας των διαφορετικών μέτρων που ίσχυσαν για κάθε άθλημα.

Ο ΣΔΥΒ κλείνει την επιστολή αναφέροντας: «Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε άμεσα τη διεξαγωγή του αγώνα ώστε να κάνουμε τις ανάλογες ετοιμασίες που θα κρατήσουν περισσότερο από ένα μήνα. Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εγγυηθείτε την βέβαιη διεξαγωγή του αγώνα, παρακαλούμε να μας το αναφέρετε προκειμένου να ανακοινώσουμε την για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ματαίωσή του. Θα είναι σεβαστή η απόφασή σας, έστω και αν θα δείχνει ότι αθλητές και αθλήματα αντιμετωπίζονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ανάλογα της τηλεοπτικής τους προβολής και της εμπορικότητάς τους».

Συνέχεια στις δράσεις

Τις εικόνες που χαρίζει το Πήλιο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν για μια ακόμη Κυριακή όσοι έκαναν τη δική τους διαδρομή από τη Γορίτσα στην Ανεμούτσα, κινούμενοι πάντα βάση των κανονισμών και σε ανεξάρτητες μεταξύ τους ομάδες, αποτελούμενες το ανώτερο από τρία άτομα έκαστη.

Κατά μέσο όρο οι αυτόνομες ομάδες έκαναν την απόσταση των 15 χιλιομέτρων σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ενώ συνάντησαν πολλούς ακόμη περιπατητές, δρομείς, trail runners, mountain bikers, που επέλεξαν να προπονηθούν στα μονοπάτια της διαδρομής. Για την Κυριακή που ακολουθεί (14 Μαρτίου), μια νέα πορεία θα ανακοινωθεί μεσοβδόμαδα μαζί με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, και θα είναι από τη Γορίτσα προς την Άλλη Μεριά και την Επισκοπή με εκκίνηση από τη Γορίτσα στις 9.30 πμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη 12 νέα μέλη γράφτηκαν στο πρόσφατο διάστημα στον ΣΔΥΒ, που πλέον έχει 374 ενεργά στελέχη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.