Ζυμώσεις για αναδιάρθρωση στο μπάσκετ με ενδιαφέρον… ΕΣΚΑΘ

Τρεις θέσεις προκύπτουν για άνοδο στη Γ’ Εθνική-Άρχισαν οι συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο

Τα σενάρια περί μιας τύποις αναδιάρθρωσης στη Β’ και στη Γ’ Εθνική κατηγορία μπάσκετ, με ανόδους έστω και αν τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, έχουν κάνει την εμφάνισή τους, και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να προκύψουν οριστικά δεδομένα από πλευράς ΕΟΚ, ενώ οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει και σε επίπεδο ΕΣΚΑΘ, μιας και προκύπτουν θέσεις ανόδου στη Γ’ Εθνική!

Αυτά τα σενάρια από πλευράς ΕΟΚ αφορούν και θεσσαλικές ομάδες, αφού με γεωγραφικά κριτήρια Γόμφοι (έστω και αν συγχωνεύονται με Αίολο Τρικάλων), Αναγέννηση Καρδίτσας και ΓΣ Αλμυρού είχαν τις τρεις πρώτες θέσεις στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, και αυτές θα κληθούν να βρεθούν στη Β΄ Εθνική, προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες γεωγραφικές ισορροπίες. Ωστόσο τις θέσεις τους θα κληθούν να καλύψουν πιθανότατα άλλες ομάδες, και αφού πρόκειται για θεσσαλικούς συλλόγους που οδεύουν στη Β’ Εθνική, τότε και στη Γ’ Θεσσαλοί θα βρεθούν!

Εδώ κάπου αρχίζουν οι ζυμώσεις. Όπως είναι γνωστό ούτε τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ ολοκληρώθηκαν ποτέ, ωστόσο έγιναν κάποιες αγωνιστικές πριν τη δεύτερη καραντίνα. Ήδη λέγεται ότι η μία ομάδα που θα κληθεί θα είναι από τον 1ο όμιλο και άλλες δύο από τον δεύτερο. Ο πρώτος όμιλος είναι αυτός στον οποίο συμμετείχαν οι ομάδες της Μαγνησίας, και στις πέντε πρώτες αγωνιστικές ο Αιολικός και ο Ίωνας είχαν παραμείνει αήττητοι, με τον δεύτερο να κάνει το ρεπό του, ενώ 4-1 σε νίκες-ήττες είχε η Ανόρθωση Βόλου.

Η συνέχεια όμως εξαρτάται από την ΕΣΚΑΘ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η θεσσαλική Ένωση θα κάνει χρήση της βαθμολογίας που προκύπτει από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές που διεξήχθησαν την περίοδο 2020-21, όπως κάνει και η ΕΟΚ στα πρωταθλήματα υπ’ ευθύνη της, ή αν θα προτιμήσει να επιλέξει τη βαθμολογία της περιόδου 2019-20(!), όταν και έγιναν και μπαράζ, με την Αγριά να αντιμετωπίζει τον ΓΣ Αμπελώνα και να γνωρίζει τότε την ήττα.

Ήδη πάντως κάποιες ομάδες είναι σε θέση… μάχης. Τόσο ο Αιολικός όσο και ο Ίωνας Βόλου δεν είναι αδιάφοροι στο ν’ αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική και ήδη έχουν αρχίσει και το διερευνούν ως ενδεχόμενο, περιμένοντας όμως και από την ΕΣΚΑΘ να αποφασίσει τι θα επιλέξει να κάνει για την επιλογή των ομάδων που μπορεί να κληθούν να καλύψουν τα κενά στην κατηγορία…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.