Βλέπει φως τον Ιούνιο του 2016

Μια νέα Ελλάδα έξω από την κρίση υποσχέθηκε στους Έλληνες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός περιέγραψε όλα όσα πρέπει να γίνουν την προσεχή τετραετία, διακηρύσσοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στις τομές που θέλει να υλοποιήσει με πρώτη την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, την επιστροφή στην ανάπτυξη την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, τη ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την πάταξη της διαφθοράς, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, την θωράκιση της κοινωνικής πολιτικής υπέρ των αδύναμων οικονομικά πολιτών, το «κτίσιμο» ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος και την αύξηση του κατώτατου μισθού με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις τους προς το καλύτερο.

Ο δρόμος, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός δεν θα είναι καθόλου εύκολος. Σίγουρα έρχεται μια δύσκολη, αλλά θα είναι μια ελπιδοφόρα πολιτική περίοδος. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ακόμη ότι το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα επιστρέψει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οπότε θα έχουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουμε περιβάλλον ελκυστικό για επενδύσεις με τη δημιουργία μιας Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα εργαλεία ανάπτυξης θα είναι το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και το διαφορετικό μοντέλο παραγωγής με επιχειρήσεις τεχνολογίας και καινοτόμες που θα είναι ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αγροτική οικονομία η οποία τόνισε ότι θα ενισχυθεί για να γίνει ανταγωνιστική.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι στρατηγικός στόχος που θέτει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει στον ορίζοντά της τετραετίας, είναι η ίδρυση ενός Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Σημαντική η εξαγγελία του κ. Τσίπρα ώστε να προστατευθούν οι Έλληνες αλλά τέτοια μέτρα ασφαλώς αποδεικνύουν ότι τα προβλήματα φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού δεν θα οδηγήσουν την προσεχή τετραετία σε λύσεις, αλλά σε επιδείνωση που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι θα τα καταφέρει και θα μας βγάλει από την κρίση. Το θέμα όμως είναι πόσο οι Έλληνες θα αντέξουν και πόσο αυτές τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας και της υπερφορολόγησης θα φέρουν αποτελέσματα. Εμείς δεν το πιστεύουμε. Ο πρωθυπουργός θα το προσπαθήσει και, ας ελπίσουμε, να γίνουν όπως τα σχεδιάζει και το 2019 να έχουμε βγει από την κρίση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.