Ηχηρό «όχι» Τσίπρα στα κοράκια της αρπαγής της α’ κατοικίας

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, είναι το νέο «αγκάθι» που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση.

Το «κουαρτέτο» για τρίτη ημέρα χθες έθεσε τους δικούς του επαχθείς όρους στην Ελλάδα με κίνδυνο να βρεθούν χωρίς δική τους κατοικία χιλιάδες νοικοκυριά. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ήταν ηχηρή μη αφήνοντας κανένα περιθώριο σε όσους πιστεύουν ότι θα λεηλατήσουν την πρώτη κατοικία των ελληνικών οικογενειών. «Η μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε μία αρένα κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση και από κανέναν που ασπάζεται τις αρχές της αλληλεγγύης στην Ευρώπη και κάλεσε τους πάντες να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία που πρέπει να τηρήσει, όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της και διάλυσης της κοινωνικής συνοχής. Είναι άλλο πράγμα να τηρούμε τις υποσχέσεις μας και άλλο να θεωρούν κάποιοι ότι η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος εταίρος, αλλά κατάδικος που εκτίει κάποια ποινή».

Σε αυτή την περήφανη τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός βρήκε αλληλέγγυο τον Γάλλο Πρόεδρο που τόνισε ότι το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι του επόμενου Γιούρογκρουπ για να παρθεί πολιτική απόφαση. Συμμάχους όμως θα βρει στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία αγωνιούν και αυτά σε μια αρνητική εξέλιξη, η οποία θα φέρει νέα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας πολλές άστεγες οικογένειες.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε αφουγκράζεται τον πόνο που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση, όπως επίσης έχει κατανοήσει ότι τα κοράκια είναι έτοιμα να αρπάξουν την περιουσία των Ελλήνων, αγοράζοντας από τις τράπεζες σε εξευτελιστικές τιμές τα «κόκκινα» δάνεια και βγάζοντας τα σπίτια σε πλειστηριασμούς για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό το σκηνικό που πάει να στηθεί είναι μια τραγική αναπαράσταση κατοχικών ημερών, όταν χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν για να γλιτώσουν μέλη οικογενειών από φυλακίσεις και δολοφονίες γερμανών και ΕΣΣΑδιτών, να τα δώσουν για ένα τσουβάλι αλεύρι. Ήταν η εποχή της κατοχής που χιλιάδες σπίτια από μέρα σε μέρα άλλαζαν χέρια. Εκείνη τη μαύρη εποχή οι Έλληνες δεν θέλουν να την ξαναζήσουν και νιώθουν πιο ασφαλείς με την ηχηρή φωνή που απευθήνθηκε προς τους γύπες του μεγάλου κεφαλαίου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.