Η εταιρία «Μπέος & Συνεργάτες» και η «Νέα Τάξη πραγμάτων» στο Βόλο

Σύγκρυο με έπιασε, όταν διάβασα την δήλωση του νέου δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, απαντώντας στους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης για το κυκλοφοριακό.
Σε αποστροφή του λόγου του, τόνισε ότι «πλέον οι πολίτες του Βόλου έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν και θα συμβιβαστούν με την «Νέα τάξη πραγμάτων» στην πόλη».
Για Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Ευρώπη μίλησε ο Χίτλερ και αυτό που αντέτεινε τότε ήταν η επιβολή ενός νέου οικονομικού μοντέλου στην Ευρώπη και άλλες Ηπείρους (Αφρική) που ήθελε να κατακτήσει εξυπηρετώντας, όχι τους λαούς (και του Γερμανικού), αλλά μεγάλα οικονομικά τραστ, που τον βοήθησαν, για να διαφεντεύει τον κόσμο.

Για νέα «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ανάλογη με αυτή του Χίτλερ, θέλουν να εγκαθιδρύσουν και οι Χρυσαυγίτες, που στα κείμενά τους αναφέρουν ότι χρειάζεται να ανατρέψουν το πολιτικό σύστημα με μια «Νέα Τάξη Πραγμάτων».
Υποστηρίζοντας την άποψη εγκαθίδρυσης της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στην πόλη ο Αχιλλέας Μπέος με τη φράση «οι Βολιώτες καταλαβαίνουν ότι θα συμβιβαστούν», εννοεί προφανώς ότι είτε το θέλουν είτε όχι θα υποταχθούν όλοι σε αυτά που θα επιβάλλει ο ίδιος και η παρέα του και δεν δέχεται καμία δημοκρατική διαβούλευση για οτιδήποτε αποφασίσει η «Εταιρία Μπέου & Συνεργάτες»,
Όσα εκστομίζει ο νέος Δήμαρχος της δημοκρατικής πόλης του Βόλου, που σήμερα ήταν για το κυκλοφοριακό και αύριο για οτιδήποτε πιστεύει εκείνος και η παρέα του ότι είναι το καλό της πόλης, πρέπει να αφυπνίσει τους σκεπτόμενους πολίτες. Οι πολίτες της προπολεμικής Γερμανίας, ενθουσιασμένοι απ’ όσα διακήρυτε για την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ο Χίτλερ, με δημοκρατικό τρόπο τον εξέλεξαν και τελικά το αποτέλεσμα ήταν εκατομμύρια νεκροί και καταστροφή της ίδιας της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Φυσικά και δεν είναι το ίδιο αυτό που ήθελε να επιβάλλει ο Χίτλερ με τα όπλα, με αυτό που θέλει να επιβάλλει ο κ. Μπέος με το «αποφασίζω και διατάσσω».
Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» στο Βόλο σημαίνει πόλεμος δήθεν κατά της «Παλαιάς Τάξης», και ανάδειξης όσων συμφωνούν με τον Μπέο και την παρέα του.
Όσοι υπακούουν στις εντολές των «νέων αφεντικών» του Βόλου θα έχουν οφέλη, όσοι έχουν αντίθετη άποψη και ασκούν κριτική θα περάσουν στο περιθώριο και θα πολεμηθούν μέχρι τελικής πτώσης.
Αυτή η αντίληψη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει. Η πόλη έχει αντισταθεί στο παρελθόν και αύριο γιορτάζουμε την απελευθέρωσή της από τα Ναζιστικά στρατεύματα. Ας μην κοιμηθούμε μακαρίως στην αντίληψη μιας νέας φασιστικής νοοτροπίας, η οποία δήθεν θέλει να διώξει το παλιό και το σάπιο και να φέρει στο Βόλο ότι διώξαμε στις 19 Οκτωβρίου του 1944.

Η αρχή του ενός Ανδρός, το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» του Αχιλλέα Μπέου και της παρέας του, που ήδη άρχισε να «μοιράζει» έργα στους φίλους του, δεν πρέπει να αφεθεί ανεξέλεκτη από τους συμπολίτες . Όσοι μπορούν να σκεφτούν – και είναι χιλιάδες αυτοί- και σε όσους έχουν μείνει ακόμη δημοκρατικά αντανακλαστικά, ας μιλήσουν, όπως λίγα χρόνια πριν έκανε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που είπε «Με τρομάζει ο όρος «νέα τάξη». Και στην προπολεμική Γερμανία του Χίτλερ γινόταν λόγος για «νέα τάξη». Βέβαια οι συνθήκες σήμερα είναι διαφορετικές. Φοβάμαι όμως ότι αυτή η «νέα τάξη πραγμάτων» προέρχεται από μια υπερδύναμη, η οποία είναι σε θέση να επιβάλλει τη βία των όπλων και του χρήματος για να εξοντώσει βιολογικά όποιον αντιδρά. Αυτή η «νέα τάξη» απειλεί την ανεξαρτησία της ανθρώπινης σκέψης». Ο λόγος του πρέπει να μας προβληματίσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.