Θα απαντήσει κανείς στον Μπέο;

Μόνιμη η επωδός στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και στις ανακοινώσεις του Δήμου. «Σαράντα χρόνια το σάπιο πολιτικό σύστημα και οι κοπρίτες που το υπηρέτησαν έφεραν τον Βόλο σε αυτή την κατάσταση!»

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος έβαλε πάλι την κασέτα του και τα ξανάπαιξε. Δεν έχει άλλωστε κάτι άλλο να πει, διότι αυτό τον συμφέρει για να καλύψει την δική του ανυπαρξία λόγου και έργου. Κομπάζει ότι το έργο το δικό του είναι τεράστιο και αναφέρεται στις επιδιορθώσεις των σχολείων και στα λουλουδάκια στη Δημητριάδος, διότι η προσπάθειά του δεν είναι παρά μια εικονική πραγματικότητα.

Αναφέρεται σε έργα και κανείς από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ερωτά ποιο είναι και πόσα χρήματα διατέθηκαν. Κανείς από την αντιπολίτευση δεν απαντά για να υπερασπιστεί το έργο των «σάπιων» πολιτικών της μεταπολίτευσης που δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Δεν πειράζει κανέναν από τους συμπολίτες Δημοτικούς Συμβούλους ότι ακυρώνουν το έργο του Μιχάλη Κουντούρη, του Ανδρέα Βαλαχή, του Δημήτρη Πιτσιώρη, του Στέφανου Φούσκη, του Κυριάκου Μήτρου, του Παύλου Μαβίδη και των τελευταίων δημάρχων. Κανείς δεν μπορεί επιτέλους να του πει ότι δεν έχει το δικαίωμα ο ξένος σε αυτή την πόλη να ομιλεί για το έργο και την προσφορά κοινοβουλευτικών εκπροσώπων οι οποίοι έδωσαν την μάχη τους για να φανούν χρήσιμοι στην πόλη; Ας του πουν επιτέλους ότι ψεύδεται και συκοφαντεί.

Όλη η κοινωνική πολιτική στο Δήμο με τα ΚΑΠΗ, τα στέκια παιδιού, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, τους παιδικούς σταθμούς, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το ΔΙΕΚ, έχουν γίνει από τους πρώην Δημάρχους. Όλη η πολιτιστική κουλτούρα της πόλης βασίστηκε στη φιλοσοφία των πρώην Δημάρχων. Όλες οι υποδομές, Νοσοκομείο Βόλου, Πανθεσσαλικό Στάδιο, Αεροδρόμιο, Κέντρο Τουριστικής Προβολής (Info), πάρκα, αθλητικές υποδομές, έργα στην παραλία, σχολικά κτίρια, είναι δουλειά των πολιτικών της «σάπιας» αυτής 40ετίας. Η περιβαλλοντική θωράκιση, με την αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό είναι έργο της ΔΕΥΑΜΒ επί προηγουμένων Δημάρχων. Τα έργα στο ΧΥΤΑ, στο νεκροταφείο, τα υδροηλεκτρικά έργα, το βιοαέριο, είναι επίσης έργα των πρώην Δημάρχων. Η ταυτότητα της πόλης, η Αργώ είναι επίσης έργο των Δημάρχων.

Αυτή την καραμέλα περί σάπιας μεταπολίτευσης και κοπριτών, να του επιβάλλουν με το λόγο τους οι δημοτικοί σύμβουλοι να σταματήσει να την πιπιλάει. Σίγουρα η πόλη θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Ίσως οι πολιτικοί μας θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα και ίσως οι συγκυρίες ή η ανεπάρκειά τους σε κάποια θέματα να μην τους επέτρεψαν να απογειώσουν την περιοχή, αλλά καθένας από αυτούς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει βάλει την σφραγίδα του. Ας αφήσει λοιπόν τις πολυλογίες του ο Δήμαρχος και ας αποδείξει στους πολίτες ότι αυτός είναι καλύτερος από τους άλλους και δίκαια τον ψήφισαν στο ανώτατο αξίωμα της πόλης. Η παρουσία του προς το παρόν στο Βόλο δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο, παρά μόνον αυτό που ξέρει να κάνει καλά, να υβρίζει, να λοιδορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Από έργο μηδέν. Ούτε για αυτά τα λίγα που υποσχέθηκε μπορεί να κοκορεύεται. Διότι για το νερό δεν έκανε απολύτως τίποτε. Την καθαριότητα την άφησε στο επίπεδο των προηγούμενων, στο νοικοκύρεμα της πόλης επίσης. Τα αδέσποτα συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους. Ας απαντήσει αν τολμά, όχι με ύβρεις αλλά με τα έργα του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.