Κερδίζεται ο καρκίνος

Και ξαφνικά ακούς το άσχημο μαντάτο που φέρνει η επιστήμη. Έχεις καρκίνο σου λέει ο γιατρός σου και νιώθεις όλο τον κόσμο να φεύγει κάτω από τα πόδια σου. Η πρώτη σκέψη, γιατί να συμβεί σε μένα, η δεύτερη η οικογένεια και τα δάκρυα να κυλούν από τα μάτια σου. Δεν είναι η ώρα του φόβου, αλλά της μάχης. Η αρρώστια τα τελευταία χρόνια χτυπά αλύπητα, όλες τις ηλικίες ακόμη και νέους και παιδιά και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Βαθειά ανάσα και αρχίζει το δράμα της ανόδου του δικού μας Γολγοθά και της οικογένειάς μας. Σκουπίζεις τα δάκρυα, σφίγγεις τα δόντια και αναζητάς την ελπίδα και την πίστη. Αυτό έκανε μια Βολιώτισσα που φιλοξενούμε σήμερα στη “Μαγνησία” μέσα από τα συναισθήματα που μας εκφράζει απλόχερα, είναι ευτυχισμένη που κέρδισε τη μάχη με τη δύναμη της ψυχής της, δίπλα στην οικογένειά της και στους φίλους που της συμπαραστάθηκαν.

Είναι οι στιγμές που αναζητάς ώμο για να κλάψεις, ένα χέρι να σφίξει το δικό σου, μια λέξη που θα σου δώσει πάλι τη δύναμη της ελπίδας ότι αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσεις. Όταν φθάσεις πάνω στην κορυφή του Γολγοθά σου, δεν περιμένεις το θάνατο, αλλά την Ανάσταση. Δεν είναι όμως πάντα έτσι η κατάληξη της μάχης κατά της αρρώστιας και δίπλα μας ξαφνικά χάνονται γνωστοί, συγγενείς, φίλοι και τότε νιώθεις ότι η ζωή δεν είναι όπως τη θέλουμε.

Τους θαυμάζω όλους αυτούς τους ανθρώπους είτε κερδίζουν, είτε χάνουν, διότι αν δεν ζήσεις με αυτή την αρρώστια, ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις πόση δύναμη έχει ο καθένας μέσα του. Θαυμάζω και τους ανθρώπους που μαζί με τους πάσχοντες δίνουν και αυτοί την καθημερινή μάχη τους με τη ζωή και το θάνατο. Το νοσοκομείο μας έχει την τύχη να έχει έναν γιατρό τον κ. Ρήγα, ο οποίος θεωρείται για μας ιεραπόστολος ζωής. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές των ανθρώπων με καρκίνο, αυτός δεν υπολογίζει τις ώρες της ζωής του που περνούν, είναι κοντά στο πρόβλημα του κάθε ασθενή του και χαίρεται όταν κερδίζει και λυπάται όταν χάνει, αλλά ποτέ το κουράγιο του. Η μάχη με τον καρκίνο δίνεται κάθε στιγμή κάθε μέρα και χρειάζεται δύναμη ψυχής αρκεί να έχεις δίπλα σου ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και ΘΕΟ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.