Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει έως το 2034

Τρομοκρατικό χτύπημα σοκ, ήλθε από την Γερμανία και από δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βελτ για τα οικονομικά της Ελλάδος. Μετά από έρευνα ελβετικής εταιρίας, προκύπτει ότι η Ελλάδα θα φθάσει στα προς κρίσης οικονομικά επίπεδα του 2009, το 2034. Δηλαδή μετά από 19 χρόνια από σήμερα.

Το τρομοκρατικό αυτό σενάριο που καταστρέφει τρεις γενιές Ελλήνων προβλέπει ότι το 2022 το ελληνικό χρέος θα φθάσει στο 245% ενώ η Ελληνική οικονομία θα συρρικνώνεται κατά 0,8% ετησίως και η ανεργία θα χτυπάει κόκκινο. Η οικονομική αυτή έρευνα κρούει για ακόμη μια φορά καμπανάκι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συνεχίζει να καθυστερεί στη ρύθμιση του θέματος του χρέους, όταν καθημερινά, όπως και χθες, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι αν δεν «κουρευτεί», δεν θα μετάσχει στην οικονομική βοήθεια. Ο επικεφαλής της έρευνας Μίχαελ Μπέμερ επισημαίνει δύο στοιχεία που μας ανησυχούν ακόμη περισσότερο και ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Την δεκαετία μετά το 2020 η Ελλάδα θα αρχίσει να αυξάνει το ΑΕΠ της κατά 2% και θα φθάσει το 2034 για να επιστρέψει στο επίπεδο της προ κρίσης.

Θα χρειαστούν 25 χρόνια από σήμερα για να μειωθεί η ανεργία στα επίπεδα του 10% που ήταν το 2008. Για να κατανοήσουμε το επίπεδο ζωής των Ελλήνων και των Γερμανών, το γράφημα της εταιρίας μας δείχνει ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα του Έλληνα, ήταν λίγο κάτω από τα 25.000 ευρώ και του Γερμανού λίγο πάνω από τα 30.000 ευρώ και η διαφορά τους 9.600 ευρώ το 2007 και το 2010 στα 9.300 ευρώ. Το 2025 η διαφορά αυτή θα διευρυνθεί στα 21.900 και το 2034 θα είναι 21.100 ευρώ. Με το κατά κεφαλήν εισόδημα του Έλληνα να φθάνει κάτω από 25.000 ευρώ και το Γερμανού κάτω από 45.000 ευρώ.

Όλα αυτά βέβαια, αν γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις και έχουμε τα έσοδα, που έχουν υπολογίσει οι δανειστές από την φορολογία, τις μειώσεις σε συντάξεις, υγεία, Παιδεία και γενικότερα στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα οικονομικά δεδομένα της χώρας γίνονται ακόμη πιο δυσοίωνα και το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσουν οι Έλληνες να ανταπεξέλθουν στην λαίλαπα των αντιλαϊκών σκληρών μέτρων λιτότητας. Η παρατεταμένη ανεργία, η οποία θα φθάσει στο 10% το 2040 σύμφωνα με την έρευνα, θα θέσει στο περιθώριο εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι χωρίς δουλειά και με πενιχρές συντάξεις όταν φθάσουν στο όριο των 67 ετών, θα οδηγηθεί στη φτωχοποίηση ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, με τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις. Η μόνη ελπίδα του ελληνικού λαού είναι το «κούρεμα» του χρέους και η ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενοι όλα τα συν της ελληνικής φυλής. Πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο με συμμάχους όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μπορούμε να ελπίζουμε…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.