Στην ανηφόρα του Γολγοθά

Χθες το βράδυ ορκίστηκε και πάλι πρωθυπουργός της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα η αύριο ξεκινά η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναβαπτιζόμενη στην “κολυμβήθρα” λαϊκής εντολής. Πανίσχυρος στην πολιτική σκηνή ο Αλέξης Τσίπρας, πέτυχε ευρεία νίκη επί της συντήρησης, κράτησε στο περιθώριο των εξελίξεων τα κεντρώα κόμματα και έθεσε εκτός παιχνιδιού, όσους τον αμφισβητούσαν.

Τώρα πλέον ο πρωθυπουργός και η νέα κυβέρνηση με πολλούς από τους παλαιούς συνεργάτες του, έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού να πετύχει τους στόχους του μνημονίου που του έχουν επιβάλλει οι δανειστές μας. Ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει από σήμερα τον Γολγοθά του μαζί με τον ελληνικό λαό, θέλοντας να βγει νικητής περνώντας από τον θάνατο στη ζωή.

Σκληρό και οδυνηρό το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση και αποφασισμένος ο Αλέξης Τσίπρας να τιμήσει την υπογραφή του. Σίγουρα θα προσπαθήσει να λειάνει ορισμένες γωνίες του σκληρού 3ου μνημονίου που απαιτεί μείωση συντάξεων, σκληρούς φόρους, εργασιακό, επανεκκίνηση της οικονομίας. Το οικονομικό τοπίο είναι μαύρο. Το κλείσιμο των τραπεζών έχει καταστρέψει χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες είναι έτοιμες να κατεβάσουν ρολά, ν’ αφήσουν άνεργους τους εργαζόμενους και να μην μπορέσουν να πληρώσουν ούτε ασφαλιστικές εισφορές ούτε φόρους. Το μαύρο οικονομικό περιβάλλον το βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις της Β.Ελλάδας να έχουν μετακομίσει τη δραστηριότητά τους στη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Στην περιοχή μας να κλονίζονται μεγάλες βιομηχανίες, χωρίς παραγγελίες και παραγωγή και εκατοντάδες μικρομεσαίες στον δευτερογενή τομέα να βρίσκονται σε απόγνωση. Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα που εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός θα πρέπει να σώσει τις επιχειρήσεις και άμεσα να θέσει μπροστά την μηχανή της ανάπτυξης με εργαλεία το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ. Είναι ανάγκη άμεσα να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας από ειδικούς για να κερδηθεί η μάχη και των προαπαιτούμενων, αλλά και της ρευστότητας. Η λιτότητα δεν παράγει πλούτο. Η ανάπτυξη, η παραγωγή και η κατανάλωση θα φέρουν χρήμα στην αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και θα μας δείξει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό του προηγούμενου 8μήνου που η οικονομία έχει φθάσει στα τάρταρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.