Τι θέλει να εκπροσωπήσει η ΝΔ;

Η Νέα Δημοκρατία, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και αυτό που έχει πιθανότητες να κυβερνήσει την χώρα, ετοιμάζεται να εκλέξει νέο αρχηγό.

Ενδιαφέρει την Ελληνική κοινωνία με τα εκατοντάδες προβλήματα; Ασφαλώς και ναι. Τα κόμματα που κυβερνούν είναι αυτά που λύνουν προβλήματα και άλλα τα πολλαπλασιάζουν. Σε μια εγκλωβισμένη κοινωνία, έχει την ανάγκη η χώρα και ο ελληνικός λαός από νέες σκέψεις, νέους και φρέσκες πολιτικές που θα προσεγγίσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Ποιος είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει η ΝΔ; Αν όπως είναι σήμερα, κανένας. Είναι ένα κόμμα βαθιά γερασμένο, τόσο ηλικιακά όσο και πολιτικά. Οι πολιτικοί του, δεν εκφράζουν νέο πολιτικό λόγο που θα ανοίξει δρόμους δημιουργίας και ανάπτυξης. Δεν είναι ικανοί να κάνουν τομές, ούτε καν εφαρμόζοντας τον φιλελευθερισμό που σήμερα είναι η επικρατέστερη ιδεολογία στην Ευρώπη. Η ΝΔ, μπορεί να λέει ότι έχει ιδεολογία, αλλά αυτή δεν την εκφράζει ή δεν μπορεί να την εμφυσήσει στην Ελληνική κοινωνία.

Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει αλλάξει και να απευθυνθεί, όχι μόνο στη μεσαία ή ανώτερη τάξη, αλλά σ’ όλους και κυρίως τους νέους.

Στις τελευταίες εκλογές της ΝΔ, την ΝΔ την ψήφισε στη συντριπτική πλειοψηφία Έλληνες άνω των 65 ετών (42%) και ηλικίες 55-65 ετών (32%) και μόνον το 16% των νέων από 18-24 ετών.

Θέλετε ακόμη ένα στοιχείο που είναι «καθρέφτης» για τη ΝΔ; Αποδυναμώνεται αισθητά στις λαϊκές συνοικίες και στον αγροτικό κόσμο.

Μια τέτοια ΝΔ ασφαλώς και δεν ενδιαφέρει, διότι δεν εκπροσωπεί, όχι μόνο τους νέους, αλλά ούτε και αυτές τις δυναμικές ηλικίες, οι οποίες ασφυκτιούν μέσα στις πολιτικές λιτότητας και θέλουν να δημιουργήσουν. Η περιχαράκωση της ΝΔ, σε ένα κλοιό από αυτοαπασχολούμενους και μη ενεργού πληθυσμού (νοικοκυρές και συνταξιούχοι) οδηγούν σε ασφυξία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ίσως και στο θάνατο, όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ.
Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ είναι η στελέχωσή της με σύγχρονα, πολιτικά στελέχη, όχι απαραίτητα νέα ηλικιακά, αλλά με νέο σύγχρονο τρόπος σκέψεις του φιλελευθερισμού που πρέπει να εκπροσωπούν. Όλοι έχουμε κατανοήσει ότι στην Ε.Ε. που ζούμε κυριαρχούν οι ιδέες αυτές, όχι βέβαια μέσα από την σκληρή νεοφιλελεύθερη που εκπροσωπούν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Που μπορούν να απευθυνθούν αυτά τα νέα στελέχη; Φυσικά σε ολόκληρη την κοινωνία, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που σκέφτονται και είπαν νισάφι στις τελευταίες εκλογές, αν θέλετε απηύδησαν και απομακρύνθηκαν από τα κόμματα, διότι δεν πιστεύουν πλέον σε αυτά. Ο κόσμος της αποχής χρειάζεται να προσεγγισθεί, αλλά μ’ ένα λόγο διαφορετικό και μια άλλη πολιτική, έξω από κρατικοδίαιτες ιδεολογίες. Χρειάζεται ένα εθνικό πρόγραμμα, το οποίο θ’ ανοίξει νέους δρόμους για μια βιομηχανία ανταγωνιστική, για επιχειρήσεις καινοτομίας, για αγροτική ανάπτυξη, στηριγμένη στην εσωτερική κατανάλωση και παράλληλα εξωστρεφής και ανταγωνιστική. Πέρα από την ανάπτυξη, την δημιουργία μιας Ελλάδας με παιδεία και εκπαίδευση. Μια Ελλάδα, όχι του ρουσφετιού, αλλά του ικανού.

Η ΝΔ χρειάζεται ανθρώπους που θα υπηρετούν τον ελληνικό λαό και όχι να τους εκμεταλλεύεται ώστε να είναι όλοι βολεμένοι. Αν θέλουν να υπάρχει η ΝΔ στο νέο πολιτικό χάρτη που δημιουργείται, τότε θα πρέπει ν’ ανοίξει τα παράθυρα στη Συγγρού και τη Ρηγίλλης γιατί μυρίζει έντονα πτωμαΐνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.