Το περί δικαίου αίσθημα

Εντολή έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Εσωτερικών για την προώθηση νομοσχεδίου στο οποίο θα περιλαμβάνονται μειώσεις των αποδοχών των Βουλευτών μέσω της φορολόγησής τους, ενώ σε υπουργούς, προέδρους οργανισμών ΔΕΚΟ θα επιβληθούν μειώσεις που θα ξεπεράσουν το 20%. Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση μείωσης μισθών εργαζομένων και συντάξεων.

Η νομοθετική πρωτοβουλία έχει συζητηθεί πριν από τις εκλογές και ήδη τώρα βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας του σχεδίου νόμου, ο οποίος θα περάσει μέχρι το τέλος του χρόνου από διαβούλευση.

Το πολιτικό σύστημα συμφωνούμε όλοι ότι δεν μπορεί να εξαιρεί τον εαυτό του από την σκληρή λιτότητα των τελευταίων πέντε χρόνων, με την οικονομική αφαίμαξη του λαού και κυρίως των μισθωτών και συνταξιούχων. Δικαίως ο πρωθυπουργός θέλησε να δείξει την καλή πρόθεση και να επιβάλλει το περί δικαίου αίσθημα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που αποφασίζουν και αυτών που δέχονται στη ζωή τους τις σκληρές αποφάσεις τους. Πρέπει όλοι οι άνθρωπο της εξουσίας να είναι ίσοι απέναντι στους απλούς πολίτες, νομοθετώντας δίκαια για όλους. Ο πρωθυπουργός, όπως επανειλημμένως έχει διακηρύξει οτι θέλει να δημιουργήσει μέσα από τις δυσκολίες που περνά η χώρα, τη νέα Ελλάδα.

Για να είναι όμως αληθινός με τα όσα λέει θα πρέπει να το αποδείξει με τις πράξεις του. Το αίσθημα δικαίου ασφαλώς δεν μπορεί να επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία μόνον από την απόφασή του αυτή. Οι Έλληνες πολίτες ζητούν σειρά αποφάσεων από την κυβέρνηση για να την εμπιστευτούν όπως και όλα τα κόμματα που πρέπει να έχουν μια κατεύθυνση, αυτής της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι Έλληνες πολίτες είναι βάσει του Συντάγματος όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου και έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Έχει κατακτηθεί αυτή η διακήρυξη; Ασφαλώς όχι!

Να ξεκινήσουμε από την εκλογή των αντιπροσώπων μας. Με τον εκλογικό νόμο άλλους ψηφίζουμε και άλλοι είναι στη Βουλή ως βουλευτές. Είμαστε όλοι ίσοι στο θέμα της υγείας; Μπορούν σήμερα όλοι οι Έλληνες να έχουν δωρεάν Παιδεία και να σπουδάζουν όλα τα παιδιά των Ελλήνων; Μπορούμε να κάνουμε άπειρες διαπιστώσεις από την καθημερινότητά μας. Ο πρωθυπουργός κάνει μια αρχή με την απόφασή του και περιμένουμε στη συνέχεια να αποδείξει ότι είναι το νέο όπως διακηρύσσει και όχι το παλιό που έχουμε γνωρίσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.