Γίναμε χρήσιμοι στην πόλη και τη Μαγνησία

«Οι εργασίες έληξαν με ποικίλα συμπεράσματα και εντυπώσεις. Δεν νομίζω ότι το δικό μου βήμα είναι το καταλληλότερο για την κριτική των ανωτέρω , θέλω να σταθώ όμως στο ”ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ”. Στον ΟΜΙΛΟ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ. Αξίζουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ”Συγχαρητήρια” για την διοργάνωση αυτού του συνεδρίου , με την ΠΛΗΘΩΡΑ των Επιφανών και Επωνύμων της πολιτικής σκηνής, καθώς και Έγκριτων δημοσιογράφων του Αθηναϊκού τύπου. Παρά τις ομολογουμένως μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις , παρά τις αποκαλύψεις από τον δημοσιογράφο κ. Αρβανίτη για τα άθλια email τοπικών παραγόντων για την μη συμμετοχή πολιτικών φορέων και προσώπων στην εκδήλωση, ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΤΥΧΕ 100%. Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στον ΟΜΙΛΟ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ για την επιτυχία του , η οποία μας δηλώνει πόσο αφοσιωμένος είναι στην αγάπη αυτής της πόλης , και πόσο σημαντική ήταν η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ , για την οποία τον παροτρύνουμε να επαναλάβει στο μέλλον αντίστοιχες εκδηλώσεις που τον τιμούν ιδιαιτέρως» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμός στο Facebook, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, κ. Μιχάλης Μπαλαρούτσος.

Και είναι αλήθεια ότι το συνέδριο πέτυχε και αυτό δεν το λέει μόνο ο κ. Μπαλαρούτσος, ούτε φυσικά μόνο εμείς. Το λένε και όλοι οι καλεσμένοι, οι ομιλητές, οι συμπολίτες που βρέθηκαν στο Μουσείο Τσαλαπάτα και στο Ergon Showground το Σαββατοκύριακο, αλλά και όσοι παρακολούθησαν είτε διαδικτυακά μέσω του magnesianews.gr τις εργασίες του συνεδρίου, είτε ραδιοφωνικά μέσω του Ράδιο Ένα 102,5 και του news247.gr.

Οι λόγοι της επιτυχίας πολλοί και κυρίως ότι γίναμε χρήσιμοι στην πόλη και τη Μαγνησία κι αυτό για μας, στον Όμιλο Καρεκλίδη, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους.

Με το 3ο Συνέδριο Ανάπτυξης, το οποίο γίνεται πλέον θεσμός για την πόλη μας, αποδείξαμε για ακόμη μια φορά ότι ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατος και να ενημερώνει μόνο τους πολίτες, αλλά να είναι χρήσιμος αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες.
Ο Όμιλος Καρεκλίδη, με την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του 3ου Συνεδρίου Ανάπτυξης, έφερε στο τραπέζι του διαλόγου, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, φορείς και πολίτες για να συζητηθούν προβλήματα, λύσεις και προοπτικές εικοσαετίας.

Η επίτευξη και μόνο αυτού του στόχου του συνεδρίου, θέτει τις βάσεις ώστε η πόλη και η Μαγνησία να προχωρήσουν με σταθερά βήματα, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις που δημιούργησε η δημοτική αρχή, η οποία προσπαθεί να επιβάλει το «εγώ αποφασίζω και διατάσω».
Ο Βόλος, ο Όμιλος Καρεκλίδη, όλοι οι συμπολίτες, θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε μια ανοιχτή οριζόντων πόλη και αυτό δεν πρόκειται να το παραχωρήσουμε σε κανέναν δικτατορίσκο.

Το δεύτερο επίτευγμα του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου ήταν ότι για πρώτη φορά στη Μαγνησία ήρθαν και το τίμησαν μια σειρά από υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, αλλά και πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΕ Μαγνησίας, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου και ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, Αναπτυξιακές δημοτικές εταιρίες, ο ιδιωτικός τομέας με την συμμετοχή μεγάλων εταιριών όπως η Vodafone, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ- Φυσικό Αέριο, η Κλωστουφαντουργία «Επίλεκτος», η Startup εταιρεία Centaur Analytics του κ. Μπαντά, τη στήριξη της Χαλυβουργίας Ελλάδας, των τραπεζών Πειραιώς και Θεσσαλίας και το «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ», που κέρδισε τις γευστικές εντυπώσεις του συνεδρίου με τον υπέροχο μπουφέ του.

Το τρίτο επίτευγμα ήταν ότι τέθηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται για την Μαγνησία. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή να γίνει το συντομότερο δυνατόν η μελέτη από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις συνδυασμένες μεταφορές και την σύνδεση λιμανιού με ΠΑΘΕ Σιδηρόδρομο και Εμπορευματικό Κέντρο. Η δέσμευση του υπουργού ότι τον Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί η ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας καθώς και η παραχώρηση για 29 χρόνια στη Νίκη Βόλου του γκαράζ του ΟΣΕ, ένα αίτημα δεκαετιών, με το οποίο θα αναγεννηθεί σε μουσειακό, πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο, μας χαροποίησαν ιδιαίτερα.

Το σπουδαιότερο του συνεδρίου ήταν η συζήτηση για την τεχνολογία και την καινοτομία, με τον Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, να προτείνει την ίδρυση Κέντρου Κινηματογράφου και Τηλεόρασης με στούντιο σε παρατημένα κτίρια, την Κίτρινη Αποθήκη, που θα γίνει Κέντρο Επιχειρηματικότητας, οι προτάσεις του προέδρου της e-trikala για να γίνει έξυπνη πόλη ο Βόλος, του Αλέξανδρου Καπανιάρη, του Σωτήρη Μπαντά που είναι ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που είναι η πρώτη του κόσμου με έδρα το Βόλο, η επένδυση της Vodafone στο Βόλο που θα δώσει νέα τεχνολογικά εργαλεία, ήταν όλα αυτά που μας έκαναν να πιστέψουμε στις προοπτικές της Ελλάδας, της Μαγνησίας, του Βόλου και ότι πάντα οι λίγοι φέρνουν τις μεγάλες αλλαγές και οι πολλοί ακολουθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.