Η Πέμπτη και η Παρασκευή του Αχιλλέα Μπέου

Για τον εκλεγμένο και σε αργία Δήμαρχο Βόλου η αυριανή Πέμπτη και η μεθαυριανή Παρασκευή θα είναι από αυτές τις μέρες που θα χαράξουν τη μετέπειτα ζωή του.

Την Πέμπτη ο Αχιλλέας Μπέος μαζί με χιλιάδες Βολιώτες πιστεύουμε ότι θα χαίρεται σαν μικρό παιδί το άναμμα των φώτων στο κέντρο του Βόλου. Η πόλη θα είναι λαμπερή αύριο, ίσως κάποιοι να πουν ότι είναι παραφορτωμένη και κιτς όπως κάνουν οι αμερικάνοι, αλλά για τον Αχιλλέα Μπέο θα είναι όπως έζησε τα Χριστούγεννα στη Βοστώνη της ξενιτιάς.

Ο Αχιλλέας Μπέος, όπως τον έχουμε μάθει αυτά τα χρόνια που ψηφίστηκε από τους Βολιώτες στο αξίωμα του Δημάρχου, έδινε την ψυχή του για τις γιορτινές ημέρες, του ανέβαζαν την ψυχολογία, όπως και σε όλους μας και πρέπει να το παραδεχτούμε. Παρά τις αντιρρήσεις που έχουμε για τα χρήματα που δίνονται ή και για τις απευθείας αναθέσεις ή και για την διακόσμηση, ο Βόλος τραβάει σαν μαγνήτης χιλιάδες ανθρώπους. Αύριο θα συγκεντρωθούν στην παραλία και μετά σύσσωμοι θα περπατήσουνε προς το πανύψηλο σιδερένιο δέντρο για να πατήσουν το κουμπί που θα κρύψει τις επόμενες ημέρες έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας και την μιζέρια της πόλης.

Εκείνη την ώρα ο Αχιλλέας Μπέος θα προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματά του, θέλει να γελάσει, να χαρεί, αλλά στη σκέψη του θα στριφογυρίζει η Παρασκευή. Η μέρα που θα βρεθεί μπροστά στους φυσικούς του δικαστές και θα περιμένει με αγωνία να ακούσει από την εισαγγελέα έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την πρότασή της.

Αθώος ή ένοχος; Η πρώτη λέξη «αθώος» είναι αυτή που θέλει να ακούσει όσο καμία άλλη. Κοιτάζοντας τα χιλιάδες λαμπιόνια, παρακαλά τον Αη Βασίλη που θα πηγαινοέρχεται πάνω από το κεφάλι του με την άμαξά του και τους φωτισμένους ταράνδους, να του δώσει τη μεγάλη χαρά. Την άλλη λέξη «ένοχος» δεν μπορεί να την αντέξει, είναι σαν όλα τα διαβόλια να του τρώνε τα σωθικά. Δεν θέλει, εκεί μπροστά στη μεγάλη χαρά βλέποντας τα χαμογελαστά πρόσωπα των βολιωτών, να πιστέψει ότι θα ακούσει τη σκληρή λέξη.

ΕΝΟΧΟΣ και γι’ αυτόν και την οικογένειά του θα ξημερώσει μια μαύρη Παρασκευή και η χειρότερη μέρα της ζωής του. Με τον Αχιλλέα Μπέο βρεθήκαμε απέναντι όχι γιατί είχαμε κάτι προσωπικό, αλλά γιατί γνωρίζοντας την προσωπικότητά του δεν πίστεψα ποτέ ότι θα είναι ένας καλός Δήμαρχος για τον Βόλο. Στα τέσσερα χρόνια από τότε που πήρε την ψήφο των συμπολιτών μας, απέδειξε τον χαρακτήρα του και πολλοί εξ αυτών έχουν καταλάβει το λάθος τους. Τον αντίπαλο όμως εμείς τον θέλουμε όρθιο και όχι πεσμένο στο έδαφος και γι’ αυτό θα του πούμε να έχει όλο το δίκαιο αυτός και να κριθεί δίκαια από τους φυσικούς του δικαστές. Να μην έχει κάνει τίποτε, απ’ αυτά που κατηγορείται. Εμείς θα συνεχίσουμε την κριτική μας και όταν έλθουν οι εκλογές του 2019 θέλουμε να χαρούμε που θα ηττηθεί και οι Βολιώτες, πάλι με τη ψήφο τους θα τον στείλουν στα Καλύβια Αττικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.