Όλοι μαζί σχεδιάζουμε την πόλη

Επιτακτική θεωρούμε ότι ήταν η παρέμβαση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τον Δήμο Βόλου χωρίς να ρωτούν τους επιστημονικούς φορείς όπως το ΤΕΕ, ο ΣΑΜ, αλλά ούτε τους πολίτες που εκπροσωπούνται από τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας, ούτε από φορείς που εκπροσωπούν χιλιάδες Βολιώτες.

Η άποψη της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, η οποία εκφράστηκε δεκάδες φορές, ότι εμείς εκλεχθήκαμε και εμείς αποφασίζουμε για το τι θα γίνει στην πόλη, ασφαλώς τυγχάνει της έντονης κριτικής.

Ο βολιώτικος λαός το 2014 επέλεξε να ψηφίσει τον Αχιλλέα Μπέο και να τον κάνει Δήμαρχο, αλλά δεν χάρισε τον Βόλο σε μια μικρή ομάδα να την «σχεδιάσει» όπως νομίζει.

Με αφορμή την Καραμπατζάκη διαφάνηκε για ακόμη μια φορά η φασιστική σκέψη «κάνω ότι θέλω και σε κανέναν δεν δίνω λογαριασμό». Ευτυχώς όμως στην πόλη υπάρχουν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι διαφωνούν με τέτοιες λογικές και αποφάσεις που λαμβάνονται όχι από επιστημονικές ομάδες, ούτε με βάση τις διεθνείς τάσεις οι οποίες δίνουν νέες προοπτικές, τον σχεδιασμό κα την ανάπτυξη των πόλεων, για τις οποίες η Δημοτική Αρχή έχει μεσάνυχτα.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας σωστά παρεμβαίνει και επισημαίνει ότι μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν σε ένα ευρύ διάλογο όλων των ειδικών επιστημόνων διότι αυτή η πόλη ανήκει στους πολίτες και όχι στον Αχιλλέα Μπέο που δρα ως κατακτητής. Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες πρέπει στο Βόλο να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής με αξιοποίηση και ανάδειξη των φυσικών αγωγών της πόλης για τον αερισμό και δροσισμό, την προστασία και την επαύξηση του φυσικού περιβάλλοντος, τους υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους, τον περιορισμό των πηγών ρύπανσης της ατμόσφαιρας, των υδάτινων πόρων, του εδάφους και της ηχορύπανσης.

Επίσης επισημαίνουν την κυκλοφοριακή επιβάρυνση με την αλόγιστη χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων, την έλλειψη σωστής Δημόσιας συγκοινωνίας, την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Προτείνει περιορισμό της χρήσης ΙΧ και τη δημιουργία ευχάριστων διαδρομών είτε πεζή ή με ποδήλατο. Η «Μαγνησία» συντάσσεται με τις απόψεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και απαιτεί να ακουστούν και οι απόψεις της, διότι θέλουμε να σχεδιάζεται η πόλη από αυτούς που γνωρίζουν, λαμβάνοντας υπόψη τους τη γνώμη των πολιτών.

Χθες που βγήκε η ανακοίνωση των Αρχιτεκτόνων «ήλθε και έδεσε» η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη για την απλή αναλογική στις εκλογές των ΟΤΑ για ακόμη μια φορά και η διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων, τα οποία θα ζητούν οι πολίτες, ώστε οι αποφάσεις να μην λαμβάνονται ερήμην τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.