Όσο κι αν διαφωνώ μαζί της, θα την υποστηρίζω

Θέμα στο διαδίκτυο έγιναν οι απόψεις της τραγουδίστριας του έντεχνου Νατάσσας Μποφίλιου περί φασισμού και κομμουνισμού.

Η Μποφίλιου εξέφρασε απόψεις κατά του φασίστα της Χρυσής Αυγής που την έφτυσε στο δρόμο. Το ότι στάθηκε απέναντί του είναι σωστό και εξέφρασε μια άλλη άποψη είναι επίσης σωστό, το ότι κάποιοι την «έφτυσαν» με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο δεν είναι διαφορετική άποψη.
Το συμπέρασμα από αυτή την ιδεολογική διαμάχη είναι ότι οι Έλληνες δεν ξέρουμε ακόμη να συζητούμε ήσυχα και απλά όπως έγραψε ο ποιητής.
Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι εγγονή αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και ξέρει να σέβεται τους αγώνες τους και ότι υπηρέτησαν μια ιδέα ως τον θάνατό τους.

Δεν θα περίμενα συναισθηματικά να πει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που τόνισε ότι θέλει, έναν ηγέτη ν’ ανέβει μαζί του στο βουνό, όπως πολλοί σήμερα από εσάς που την καθυβρίζατε θα θέλατε έναν Συνταγματάρχη Παπαδόπουλο να πάρει την εξουσία και να γίνει ένας νέος δικτάτορας.
Μπορεί να είμαι απ’ αυτούς που τους αρέσει η μουσική της Μποφίλιου, μπορεί να μην συμφωνώ σε όλα μαζί της, όμως θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους, όλα αυτά που λέει, γιατί πρέπει ελεύθερα να συλλογιέται και αυτή και όλοι μας. Αλίμονο αν η Νατάσσα Μποφίλιου πίστευε ότι όλα όσα έλεγε θα γίνονταν αποδεκτά από τους Έλληνες. Με το θάρρος όμως της γνώμης της είπε την άποψή της χωρίς να βρίσει κανέναν. Αντίθετα κάποιοι Έλληνες και Ελληνίδες, αντί να κάνουν έναν όμορφο διάλογο μαζί της, της επιτέθηκαν, επώνυμοι και ανώνυμοι, με επίθετα όπως «χαζοβιόλα» «κουλτουροβολεψιματία» «αριστεροκολτουροβάρδυ» κλπ. Τι είπε η Μποφίλιου απαντώντας τους:

“Πιστεύω στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.
Πιστεύω στα νέα μυαλά που θα ‘ρθουν να μας φωτίσουν και θα μας οδηγήσουν σ’ έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση.
Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή. Πιστεύω στο δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου κι ας είμαι φτιαγμένη από αντιθέσεις. Πιστεύω στις ιδέες.

Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας.

Δεν πιστεύω και δεν υπηρετώ κανένα στερεότυπο.

Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή.

Μπορεί να είμαι παραπάνω αυθόρμητη και να δίνω πάντα συνεντεύξεις όπως μιλάω στους φίλους μου, αλλά προσπαθώ όλη μου τη ζωή να παραμείνω συνεπής στις αρχές και τις θέσεις μου. Και θα συνεχίσω να προσπαθώ με πάθος.
Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να συνεχίσετε να πετάτε λάσπη σε κάθε διαφορετική άποψη, με τη λύσσα και τον βαθύ σεξισμό που συνηθίζετε, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μπορείτε να λερώσετε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου”.

Την υποστηρίζω για να μπορεί να λέει τις απόψεις της ελεύθερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.