Πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες

Αν γυρίσουμε πίσω το ρολόι της ελληνικής ιστορίας τότε θα απαριθμήσουμε πολλά γεγονότα και περιόδους εθνικού διχασμού, αντίθετα υπήρξαν και περίοδοι όταν ενωμένος ο ελληνικός λαός δημιούργησε ιστορικά έπη που μεγάλωσαν την Ελλάδα και την έκαναν ισχυρή. Από τα αρχαία χρόνια ακόμη έχουν καταγραφεί ιστορικές στιγμές, όταν ήμασταν ενωμένοι, Τροία, Περσικοί πόλεμοι κλπ. Αργότερα η λαμπρή ιστορία του Βυζαντίου, η επανάσταση του 1821 και η απελευθέρωση ολόκληρης της Ελλάδας με τους ηρωικούς αγώνες του 1913 από τους Τούρκους. Ο Εθνικός διχασμός Βασιλικών και Βενιζελικών το 1917. Οι νίκες της Ελλάδας στη Μικρά Ασία όταν ήμασταν ενωμένοι και η καταστροφή του 1922, όταν ήλθε πάλι ο εθνικός διχασμός. Το έπος του ‘40 και αργότερα ο διχασμός του εμφυλίου πολέμου.

Αν φέρουμε στο μυαλό μας όλη αυτή την ιστορική διαδρομή πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα ξανά προς τη δόξα τα τραβά όταν βαδίζει μαζί και συμφωνεί στους ίδιους εθνικούς στόχους. Σήμερα το όνομα Μακεδονία έρχεται και πάλι μετά από 25 χρόνια να διχάσει την κοινή γνώμη των Ελλήνων και να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκρηκτικό κλίμα το οποίο θα πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. Η καταγεγραμμένη ιστορία του Μακεδονικού κράτους του Μ.Αλέξανδρου είναι αναμφισβήτητα Ελληνική. Το αποδεικνύουν τα ευρήματα των αρχαιολόγων στην Ελλάδα, οι αρχαίες γραφές πάνω στα μνημεία της Πέλλας και σε δεκάδες περιοχές. Το δίκαιο στην διένεξη μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι με το μέρος μας και η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ντιμιτρόφ ότι απαιτούν να τους αναγνωρίσουμε την εθνική τους ταυτότητα ως Μακεδόνες, μόνον ως προκλητική μπορεί να εκληφθεί. Άλλωστε το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι κατοικούν στο έδαφος της Μακεδονίας, αλλά δεν έχουν σχέση ούτε με τον Μ.Αλέξανδρο, αλλά ούτε το δικαίωμα να θέτουν τις αλυτρωτικές βλέψεις τους στα ελληνικά εδάφη.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές χρειάζεται ομοψυχία, πρώτιστα από τους πολιτικούς. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μελετήσει συνετά τα επόμενα βήματά του και ότι η κάθε απόφασή του για το Σκοπιανό πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά της συναίνεσης και όχι του κομματικού κέρδους, αλλά του Εθνικού. Το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι απόφαση μιας ισχνής πλειοψηφίας στη Βουλή, αλλά ενός ελληνικού λαού που πρέπει να είναι ενωμένος. Πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες και το μόνον αυτή την περίοδο που πρέπει να αποφύγουμε είναι ένας εθνικός διχασμός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.