Θα μιλήσουν με την γλώσσα της αλήθειας;

Η ΔΕΥΑΜΒ, κατηγορείται ότι εδώ και 2,5 χρόνια δεν κάνει αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ, έχοντας ως «εργαλείο» την επιστημονική πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας και ο δήμος Βόλου εκδίδει ανακοίνωση, χωρίς να απαντά ουσιαστικά στην επικεφαλή της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», κ. Νατάσα Οικονόμου, τον πρώην αντιδήμαρχο, κ. Ηλία Ξηρακιά, και την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, κ. Νάνσυ Καπούλα.

Ο δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ, πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί δυο φορές απέσυραν την αγωγή εναντίον της ΕΡΓΗΛ για ελλιπή έργο που παρέδωσε. Την πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2014, δικαιολογήθηκε και απέσυρε την αγωγή της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ότι ήθελε τη δική της νομική τακτική απέναντι στην κατασκευαστική εταιρία που έφθασε να ζητά σήμερα γύρω στα 9 εκ. ευρώ.

Τη δεύτερη φορά, υπέβαλλε αγωγή, αλλά κρίθηκε από τους ίδιους που την υπέβαλλαν ως ανεπαρκής όταν είχε οριστεί το Μάιο του 2017 να εκδικαστεί η υπόθεση.

Αποτέλεσμα, ήταν έως τώρα να μην έχει υποβληθεί ακόμη νέα αγωγή και από τον Απρίλιο του 2015 η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας να μην χρησιμοποιείται ως επιθετικό «όπλο». Η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας, η οποία είναι εμπεριστατωμένη μελέτη, τεκμηριώνει την άποψη της ότι πραγματοποιήθηκε το 60% του έργου, πληρώθηκε κανονικά η ΕΡΓΗΛ και ζητά επιπλέον 5 εκ. ευρώ, το οποίο σήμερα έφθασε στο ύψος των 9 εκ. ευρώ με τους τόκους. Αντί ο δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα, γιατί ακόμη δεν έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της ΕΡΓΗΛ, συνεχίζουν να αναμασούν την καραμέλα της διαπλοκής. Μπορεί να υπάρχουν ευθύνες στο παρελθόν, για τις δικές τους ευθύνες όμως έχουν κάτι να πουν; Διότι όπως εξελίσσεται η υπόθεση πολλά μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.