Στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα θα δώσουν το παρών ενεργά γονείς, με την κ. Στέλλα Βαλαβάνη Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεωντης Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), να δίνει το μήνυμα για ασφάλεια σε όλους τους τομείς και δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή η ίδια επεσήμανε ότι οι Ενώσεις Γονέων θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά τις διεκδικήσεις τους, ώστε να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη.
«Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα»
«Στις 28 Φλεβάρη είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να κατανοήσουμε όλοι, οι πολλοί, ότι εμείς, έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και γιατί είμαστε πολλοί και έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε αυτό.
Η συγκέντρωση στα 2 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη είναι καθοριστική και για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα και για να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και για την πορεία της ζωής μας. Δεν θέλουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα και θέλουμε να αποδοθεί η δικαιοσύνη, αλλά από την άλλη πλευρά, αυτό που έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι να μην ξαναυπάρξει ένα τέτοιο έγκλημα. Ουσιαστικά παλεύουμε για την ασφάλεια στη ζωή μας», επεσήμανε η κ. Βαλαβάνη.
Καθημερινές οι παγίδες στη ζωή μας
Η ίδια έκανε λόγο για καθημερινές παγίδες στη ζωή γονιών και παιδιών, που δημιουργούν ανασφάλεια στην ίδια τη ζωή. «Το βιώνουμε στα σχολεία καθημερινά, στις συγκοινωνίες, στους χώρους δουλειάς. Υπάρχουν πολλά ατυχήματα, τα σχολεία πλημμυρίζουν, ταβάνια πέφτουν, λεωφορεία σταματάνε στη μέση των δρόμων, τρένα, στις πλημμύρες πνιγόμαστε, στις φωτιές καιγόμαστε. Δεν υπάρχει κανένα μέτρο και καμία ασφάλεια στη ζωή μας κι εμείς δεν το ανεχόμαστε αυτό για τα παιδιά μας», επεσήμανε τονίζοντας ότι ως γονείς παλεύουν όλοι για να μην υπάρξουν νέα, μικρά ή μεγαλύτερα Τέμπη.
Αναφερόμενη στα σχολεία και την ασφάλεια των παιδιών, η κ. Βαλαβάνη υπογράμμισε πως ακόμη και μέσα στα σχολεία, τα παιδιά δεν είναι ασφαλή, ενώ το κράτος, παίζει μπαλάκι ευθυνών, μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και Υπουργείων και όλα έχουν σχέση με τις χρηματοδοτήσεις.
«Δεν ιεραρχούν τις ανάγκες
μας … ιεραρχούν άλλα»
«Δεν ιεραρχούν τις ανάγκες μας στην παιδεία και στην υγεία, στην ασφάλειά μας. Ιεραρχούν άλλα. Είναι ξεκάθαρο ότι χρήματα υπάρχουν, αλλά επιλέγουν να τα δώσουν αλλού και δεν καλύπτουν τα βασικά στις ανάγκες μας.Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και δεν κάνουμε πίσω. Το σχολείο είναι ένας χώρος που το παιδί μας περνά εκεί οκτώ ώρες και θέλουμε να περνάει με ασφάλεια. Δεν είναι μόνο η ασφάλεια στο κτήριο, θέλουμε να περνάει καλά, να έχει εκπαιδευτικούς, να έχει ολοκληρωμένο Ολοήμερο και θέλουμε να είναι χαρούμενα και να καλύπτονται και παιδαγωγικά αλλά και με την ασφάλεια του κτηρίου.Δεν βάζουμε τα παιδιά μας μέσα μην πέσει το ταβάνι και σκοτωθούν», τόνισε η ίδια και κάλεσε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργία της Παρασκευής, να βγουν στον δρόμο και δεσμεύτηκε πως και οι Ενώσεις Γονέων για συνεχίσουν, με μεγαλύτερη δ εκδικητικότητα να παλεύουν για την ασφάλεια στην καθημερινή μας ζωή.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου




























