Γευστική αρμονία για το “Κουνέλι με περγαμόντο και πουρέ γλυκοπατάτας”

agionimoΌπως είναι φυσικό, στη διάρκεια ενός γεύματος αναζητάμε την αρμονική σχέση ανάμεσα σε αυτό που τρώμε και σ’ αυτό που πίνουμε. Οι εναλλασσόμενες γευστικές εντυπώσεις, που συχνά συγχέονται, δεν πρέπει ούτε να αντιμάχονται η μία την άλλη ούτε να εξουδετερώνονται. Αντίθετα, πρέπει να πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση και να αναδεικνύονται. Κουνέλι με περγαμόντο λοιπόν και πουρέ γλυκοπατάτας, μαγειρεμένο στο φούρνο με κρεμμυδάκια στιφάδο, μπαχαρικά και κόκκινο κρασί. Αυτομάτως η παρουσία του κόκκινου κρασιού, στην παρασκευή του φαγητού μας, μας οδηγεί στην επιλογή ενός επίσης κόκκινου κρασιού να το συνοδεύσει.

Η επιλογή. Αγιώνυμο ερυθρό (Αγιωργήτικο 100%), της Οινοποιίας Λαυκιώτη από την Νεμέα Πελοποννήσου. Ένα εξαιρετικής ποιότητας κρασί με χαρακτηριστικά αρώματα βανίλιας και μικρών κόκκινων φρούτων. Την πλούσια γεύση του, συνοδεύουν τανίνες που με την ευγενική τους παρουσία στο στόμα, μας χαρίζουν  ένα μακρύ και βελούδινο τελείωμα.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί από το κελάρι του winebar στο ξενοδοχείου KivoArt Gourmet Hotel αλλά και των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine, Kivo Modern Asian Dining στη Σκιάθο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.