Γευστική αρμονία για τη σαλάτα θαλασσινών με αλμύρα

monograph
Το κρασί “Monograph” της Γαίας οινοποιητική

Ένα πιάτο ιδιαίτερα καλοκαιρινό που μας παραπέμπει σε διακοπές σε Ελληνικό νησί! Το κυρίαρχο γευστικά στοιχείο είναι τα οστρακοειδή και η λεμονάτη σάλτσα άρα χρειαζόμαστε ένα λευκό ξηρό κρασί με υψηλή οξύτητα και όχι έντονο φρούτο.

Από το πανέμορφο νησί της Σαντορίνης και την ποικιλία Ασύρτικο το κρασί “Monograph” της Γαίας οινοποιητική είναι μία ιδανική λύση. Ένα κρασί που μυρίζει θάλασσα , με πολύ τονισμένη οξύτητα και αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει γλυκά και συνάμα λεμονάτα εσπεριδοειδή, σπασμένα όστρακα και νότες μεταλλικότητας. Το συγκεκριμένο κρασί είναι της χρονιάς του 2010 και όπως και τα περισσότερα λευκά κρασιά της Σαντορίνης όχι μόνο δεν φοβάται τον χρόνο αλλά αντίθετα βελτιώνεται και δημιουργεί ένα ιδιαίτερα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο!

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί στο κελάρι του ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel στη Σκιάθο.

Διαβάστε εδώ την συνταγή του Γιάννη Μπαξεβάνη

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.