Γευστική αρμονία

Με τη συνταγή Βλίτα γκραντινέ με μήλο και ροκφόρ
Tο κρασί «Λίβας» με προέλευση από τα Φάρσαλα, παραγωγής Δασκαλοπούλου.

Ένα πραγματικά απολαυστικό και ταυτόχρονα «δύσκολο» σε πάντρεμα πιάτο αφού έχουμε υλικά με έντονες και διαφορετικές γεύσεις. Τα χόρτα επιζητούν ένα λευκό κρασί με  φυτικό χαρακτήρα όπως είναι το Sauvignon blanc. Η λιπαρότητα της κρέμας θέλει μία ποικιλία με υψηλές οξύτητες όπως είναι το Riesling, ενώ ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των μπλε τυριών αναζητάει γλυκά αρώματα που μπορούν να δώσουν αρκετές ποικιλίες όπως για παράδειγμα η Μαλαγουζιά. Όλα αυτά παντρεύονται μαζί και μας δίνουν το κρασί «Λίβας» το οποίο είναι από τις ποικιλίες Riesling 50%, Sauvignon blanc  25%, Μαλαγουζιά 25% και προέλευση τα Φάρσαλα. Η παραγωγός ονομάζεται Δασκαλοπούλου και η πρώτη οινοποίηση έγινε το 2012!! Είναι ένα λευκό ξηρό κρασί με ζωηρή οξύτητα και γεμάτο αρωματικό χαρακτήρα με κυρίαρχα τα εσπεριδοειδή αλλά και νότες λευκόσαρκων ώριμων φρούτων. Δοκιμάστε το με τα βλίτα γκρατινέ και θα μας θυμηθείτε… Διαβάστε εδώ την συνταγή του Γιάννη Μπαξεβάνη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.