Ένα πιάτο αρκετά απλό και συνάμα ιδιαίτερα νόστιμο. Τα δύο στοιχεία του πιάτου είναι η έντονη παρουσία λαχανικών και η λιπαρότητα όπως αυτή εκφράζεται με το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
Στόχος μας λοιπόν είναι να βρούμε ένα κρασί που να «κοντράρει» τον λιπαρό χαρακτήρα με όπλο φυσικά την τονισμένη οξύτητα και ταυτόχρονα να δένει με την φυτικότητα του πιάτου και τον θαλασσινό του χαρακτήρα.
Επιλέγουμε την Μαντινεία Μποσινάκη. Ένα λευκό ξηρό κρασί από την ποικιλία Μοσχοφίλερο το οποίο κατά την γνώμη μας είναι ένα από τα καλύτερα Μοσχοφίλερα που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά!! Ιδιαίτερα γεμάτο, με τραγανή οξύτητα και υπέροχο αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει ανθισμένο κήπο!!!
Κρέπα και Μοσχοφίλερο γιατί πολλές φορές η απλότητα μπορεί να είναι εξαιρετική εμπειρία απόλαυσης…
Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί στο κελάρι του ξενοδοχείου KivoArt& Gourmet στη Σκιάθο.
Δείτε τη συνταγή του Γιάννη Μπαξεβάνη