Αποχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Αριστερή Παρέμβαση

Δε δέχτηκε να συζητηθεί το ψήφισμα της ΕΝ.ΠΕ. και να αλλοιωθεί η λαϊκή βούληση

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή «μη δεχόμενη να τεθεί το ψήφισμα της ΕΝ.Π.Ε. σε συζήτηση, αρνούμενη να γίνει συμμέτοχος στην εκστρατεία άλωσης της λαϊκής βούλησης», όπως αναφέρει.

Σε δήλωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Στάθης Ντούρος αναφέρει ότι την ίδια ώρα που ο λαός δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη ενάντια στον συμβιβασμό, την υποταγή και τρομοκρατία «όλος ο πολιτικός και οικονομικός συρφετός, οι κονδυλιοφάγοι των ΕΣΠΑ και των ποικίλων προγραμμάτων της ΕΕ και φυσικά όλο το πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά το σύστημα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κλπ.) έχει ξεχυθεί σε ένα ατελείωτο σαφάρι τρόμου. Σε αυτή την ανίερη συμμαχία, έσπευσε να δηλώσει το παρόν στη μάχη ενάντια στον εχθρό λαό και η ΕΝ.Π.Ε. (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) και ο πρόεδρός της κ. Αγοραστός, με ένα δοτό ψήφισμα καθ’ υπόδειξη του ευρωπαϊκού κατεστημένου και των δανειστών. Ένα ψήφισμα που επιχειρούσε να νουθετήσει τον «άμυαλο λαό», αλλά και να εκπληρώσει το χρέος των εκλεγμένων εμπορικών αντιπροσώπων της ΕΕ προς τα μεγάλα αφεντικά. Ένα ψήφισμα που μετατρέπει για μια ακόμη φορά τη λεγόμενη «τοπική αυτοδιοίκηση» στο μακρύ χέρι της αστικής πολιτικής».

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία, τονίζει ο σύμβουλος, ήταν η μόνη παράταξη που βρίσκονταν εντός του περιφερειακού συμβουλίου που δε δέχτηκε να τεθεί το ψήφισμα της ΕΝ.Π.Ε. σε συζήτηση και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αρνούμενη να γίνει συμμέτοχος στην εκστρατεία άλωσης της λαϊκής βούλησης.

«Αυτή την ιστορική στιγμή ο ρόλος μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό για να εκφραστούν μέχρι το τέλος οι τάσεις χειραφέτησης από τα δεσμά της ευρωεπιτροπείας. Να είμαστε δίπλα σε εκείνους που εκφράζουν το ΟΧΙ στον κοινωνικό μεσαίωνα. Για να εκφραστεί με τον πιο καθαρό τρόπο πως μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς, χωρίς μνημόνια, Ευρώ, χρέος και έξω από τη φυλακή της ΕΕ. Ο ρόλος μας δεν είναι εξάλλου να παριστάνουμε το «δημοκρατικό» άλλοθι στο κοινωνικό έγκλημα που διαπράττουν οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης στο τοπικό κράτος, αλλά να τους χαλάσουμε τα σχέδια με την αποφασιστική συμβολή του λαϊκού κινήματος», καταλήγει η δήλωση του Στάθη Ντούρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.