Ενιαία πανθεσσαλική γραμμή για τις υπηρεσίες Μεταφορών

Στόχος, μέσα από συζήτηση σε σύσκεψη στη Λάρισα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα μεταξύ των Διευθυντών των Δ/νσεων Μεταφορών των Π.Ε. Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων Καρδίτσας κ.κ. Παπαδοπούλου, Κανάτα, Μπαλατσούκα και Ζαχαρόπουλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Αργύρη Κοπάνα και του Γεν. Διευθυντή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κων/νου Μέγα.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθούν τα ζητήματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες διευθύνσεις και να ακολουθηθεί μία ενιαία γραμμή και αντιμετώπιση από όλους έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις από νομό σε νομό και οι κανόνες να εφαρμόζονται ομοιόμορφα.

Επίσης, τέθηκαν τα θέματα των πρατηρίων καυσίμων, των αδειών ταξί και των μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Ο Αργύρης Κοπάνας απευθυνόμενος στους Διευθυντές έκανε λόγο για έμπειρο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που «βάζει πλάτη» σε μία δύσκολη εποχή δραστικής μείωσης του προσωπικού. Τόνισε δε, ότι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και έθεσε ως κυρίαρχες αρχές της λειτουργίας των υπηρεσιών τη Νομιμότητα, τη Δικαιοσύνη και την όσο το δυνατόν ταχύτερη Εξυπηρέτηση των πολιτών. Ζήτησε να επαναλαμβάνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα οι συναντήσεις μεταξύ των διευθυντών για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους.

Τέλος, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πανθεσσαλικού επιμορφωτικού σεμιναρίου των υπαλλήλων που συμμετέχουν στα μεικτά κλιμάκια ελέγχου, στο Βόλο, στις 27 Φεβρουαρίου με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας μέσω των ενδεδειγμένων ελέγχων των βαρέων οχημάτων, που παρουσιάζουν επικινδυνότητα όσον αφορά την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.