Καλογιάννης: «Συκοφαντούν και απειλούν αιρετούς»

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα του επανελέγχου συμβάσεων εργαζομένων και μετά την ουσιαστικά ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για μη αποστολή των σχετικών στοιχείων, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, με την ουσιαστικά ομόφωνη απόφασή του, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου, αποδέχθηκε το αίτημα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας να μην αποσταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στοιχεία που αφορούν στις διαδικασίες μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, γνωστοποίησε στο σώμα πως ήδη είχε δώσει σχετική εντολή προς τις υπηρεσίες του Δήμου.

Με έκπληξη παρακολουθούμε την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης, με την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει μια εντελώς πλαστή εικόνα, επιτιθέμενη συκοφαντικά κατά δημάρχων και αιρετών της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θέλουν, δήθεν, να καλύψουν παρανομίες και παρατυπίες, απειλώντας τους μάλιστα με εισαγγελικές παρεμβάσεις και δικαστικές διώξεις.

Οι πρωτεργάτες αυτής της επίθεσης, παραπλανούν και ψεύδονται. Επίτηδες αποκρύπτουν ότι η διαδικασία ελέγχου των πλαστών πτυχίων είναι διαδικασία χωριστή και ανεξάρτητη από τον επανέλεγχο των συμβάσεων. Ο έλεγχος των τίτλων έχει ξεκινήσει με νόμο του 2013 επί υπουργίας κ. Αντώνη Μανιτάκη.

Σε ότι αφορά στο Δήμο Λαρισαίων, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι έχουν διεξαχθεί και συνεχίζονται ενώ σε περιπτώσεις παρατυπιών θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αποσιωπούν επίσης οι εμπνευστές αυτής της χυδαίας και συκοφαντικής επίθεσης, ότι η μετατροπή συμβάσεων έγινε με συμμετοχή συλλογικών οργάνων και ανεξάρτητων αρχών. (Δημοτικά Συμβούλια, Υπηρεσιακά Συμβούλια και ΑΣΕΠ) .

Με τις ενέργειές της η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ουσιαστικά ακυρώνει το ΠΔ 164/2004 το οποίο έχει κριθεί θετικά από το ΣτΕ, Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο και δίνει στο ΑΣΕΠ το κεντρικό ρόλο του ελέγχου. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα έγινε κατ” εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας και κρίθηκε αμετάκλητα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ποιος λοιπόν τηρεί τη νομιμότητα;

Επίσης είναι τουλάχιστον φαιδρό να κατηγορούνται αυτοδιοικητικοί παράγοντες για προσπάθεια «συγκάλυψης παρατυπιών», όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι η βασική ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η δημόσια διοίκηση, (και για τα πλαστά στοιχεία «ημετέρων» τους) οφείλεται σε όσους κυβέρνησαν τη χώρα, τα τελευταία πολλά χρόνια. Οι ίδιοι που επί σειρά ετών αντιμετώπιζαν το κράτος και τη δημόσια διοίκηση ως «λάφυρο», αυτοπροβάλλονται σήμερα ως δήθεν κήνσορες της διαφάνειας.

Tονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη: Επιδιώκει την από μηδενική βάση και με αλλαγμένα κριτήρια επανεξέταση των συμβάσεων, με μοναδικό και μάλιστα διακηρυγμένο στόχο τις μαζικές απολύσεις. Είναι δεδομένο ότι εάν οι κυβερνητικές επιδιώξεις επιτευχθούν, τότε θα προκαλέσουν διάλυση στις υπηρεσίες των ΟΤΑ και εν κατακλείδι αυτοί που θα ζημιωθούν θα είναι οι ίδιοι οι δημότες.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων είναι υποστελεχωμένες. Εάν ανοίξει ο δρόμος των απολύσεων, αφού αυτός είναι ο στόχος του σχεδίου της κυβέρνησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε ο στόλος των οχημάτων του Δήμου θα μείνει χωρίς οδηγούς, η καθαριότητα θα χειροτερεύει, το πράσινο δεν θα είναι δυνατόν να συντηρηθεί, οι κοινωνικές δομές θα μείνουν χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» έχουν διακηρύξει σε κάθε τόνο, ότι κεντρικό στοιχείο της πολιτικής στην άσκηση της διοίκησης του Δήμου είναι η διαφάνεια και η αξιοκρατία. Για όλους και για όλα.

Πιστεύουμε ότι η πρόσφατη απολύτως διάφανη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για τους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς σταθμούς με δίμηνες συμβάσεις, που εκ των πραγμάτων επιβλήθηκε, λόγω της ανεπαρκούς προετοιμασίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής και των γνωστών προβλημάτων που προέκυψαν με τις ελάχιστες προσλήψεις που είχε εγκρίνει το Υπουργείο – καταδεικνύει και τον τρόπο που θα κινηθούμε.

Καταλήγοντας διαβεβαιώνουμε με απόλυτη κατηγορηματικότητα, κάθε Λαρισαία και Λαρισαίο, πως η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, θα διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την τήρηση της νομιμότητας, την ισονομία και ισοπολιτεία καθώς και τη τήρηση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στο Δήμο μας».

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2014/09/25/ap-kalogiannis-sikofantoun-ke-apiloun-eretous/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.