Σήμερα το τελευταίο αντίο στον ήρωα πυροσβέστη

Κηδεύεται στις 4 το απόγευμα στη Λάρισα ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να απεγκλωβίσει μια 44χρονη γυναίκα από διαμέρισμα πολυκατοικίας που τυλίχτηκε στις φλόγες. Όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατός του προκλήθηκε από ασφυξία.

Στην κηδεία θα παραστεί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, 12 Σεπτεμβρίου, όταν ξέσπασε φωτιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών και ειδών θέρμανσης, επί της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο.

Στο σημείο έφτασαν 43 πυροσβέστες με 16 οχήματα. Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Σημειώνονταν συνεχώς εκρήξεις σε φιάλες ασετυλίνης με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας η 44χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος και μητέρα δυο παιδιών και στον πρώτο όροφο η ηλικιωμένη μητέρα του.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος έλειπε την ώρα της πυρκαγιάς, έφτασε εκεί λίγο μετά τους πυροσβέστες και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι η σύζυγος και η μητέρα του είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και τους έδωσε τα κλειδιά των διαμερισμάτων.

Ο άτυχος πυροσβέστης, Ματθαίος Μάντζιος, με έναν ακόμη συνάδελφό του μπήκαν στο κτίριο απ’ όπου έβγαλαν αρχικά την ηλικιωμένη από τον 1ο όροφο και στη συνέχεια ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη δεύτερη γυναίκα.

Λόγω των εκρήξεων και των εύφλεκτων υλικών αναπτύχθηκαν μεγάλα θερμικά φορτία στο κτίριο και έβγαινε πυκνός καπνός που εμπόδιζε την κάθοδο από το κλιμακοστάσιο αλλά και τους άλλους πυροσβέστες να πλησιάσουν με κλιμακοφόρο όχημα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα που η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ο άτυχος αρχιπυροσβέστης βρέθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και πολύ κοντά του η 44χρονη γυναίκα, και οι δύο χωρίς αισθήσεις. Όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο Ματθαίος Μάντζιος κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Το μοιραίο βράδυ ο Ματθαίος Μάντζιος εκτελούσε χρέη αξιωματικού βάρδιας στον σταθμό της Καλλιθέας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.