Κινητοποίηση κτηνοτρόφων στις 8 Οκτωβρίου

Τη διοργάνωση κινητοποίησης την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, αλλά και την πραγματοποίηση κατά τόπους συσκέψεων, ανακοινώνει η Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων νομού Λάρισας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Νομού Λάρισας συμμετείχε με αντιπροσωπεία της στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στην Τρίπολη και η οποία κατέληξε στο πλαίσιο αιτημάτων διεκδίκησης καθώς και σε ημέρα πανελλαδικής δράσης την Τετάρτη 8 Οκτώβρη.

Ταυτόχρονα ήδη έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα πολιτικά κόμματα ώστε οι κτηνοτρόφοι να θέσουν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως με τον καταρροϊκό πυρετό, τον αποχαρακτηρισμό βοσκότοπων ως δασικές εκτάσεις, την καθυστέρηση, μείωση ή και κόψιμο των εξισωτικών ενισχύσεων σε πολλούς κτηνοτρόφους.

Η Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Νομού Λάρισας διοργανώνει δυο συσκέψεις στις οποίες θα γίνει ενημέρωση για την πανελλαδική σύσκεψη και θα συζητηθεί η οργάνωση της κινητοποίησης για την Τετάρτη 8 Οκτώβρη.

Οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν:
Σάββατο 27 Σεπτέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο στον Τύρναβο
Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη και ώρα 8.30 το βράδυ στην Καλλιθέα Ελασσόνας.

Διεκδικούμε:
• Να δοθούν κανονικά οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους όπως δίνονταν μέχρι σήμερα.
• Να δίνεται η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι να απαιτούνται βοσκότοποι (όπως ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).
• Την άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα νεκρά ζώα και για όλα τα ζώα που θανατώνονται από την κτηνιατρική υπηρεσία, σε χώρους ελεγχόμενους για προστασία της δημόσιας υγείας. Αποζημίωση για το σύνολο της χαμένης παραγωγής που θα προέλθει εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού.
• Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα.
• Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
• Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις. Δωρεάν δήλωση καλλιέργειας του ΟΣΔΕ και της ηλεκτρονικής σήμανσης.
• Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού, στάνης ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
• ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, αποζημίωση στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
• Στελέχωση και εξοπλισμό των κρατικών κτηνιατρικών υπηρεσιών για προστασία του ζωικού κεφαλαίου – των κτηνοτρόφων και της δημόσιας υγείας.
• Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών και θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
• Μέτρα στήριξης για αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.