Κλείνει το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων;

Ένα ακόμη μεγάλο «αγκάθ»ι καλείται να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.
Το Δημοτικό Θέατρο είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που λειτουργεί επιτυχώς εδώ και αρκετά χρόνια στο Μύλο Ματσόπουλου.

Όμως σήμερα κινδυνεύει να βάλει λουκέτο, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δεν αναγνωρίζει πλέον ότι πρόκειται για την ίδια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία αφού επήλθαν αλλαγές στο καταστατικό της.

Όταν ιδρύθηκε κύριος μέτοχος του Δημοτικού θεάτρου ήταν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος στη συνέχεια καταργήθηκε για να τον διαδεχτεί ο ΟΑΠΚΦΑ «Ασκληπιός» που κι αυτός το 2013 με απόφαση της δημοτικής αρχής του Χρ. Λάππα καταργείται και όλες οι αρμοδιότητες και υπηρεσίες μεταφέρονται στο Δήμο Τρικκαίων.

Αυτές όμως οι μεταβολές είχαν ως αποτέλεσμα το Δημοτικό Θέατρο να αλλάξει μετόχους αλλά και καταστατικό, γεγονός που απαγορεύει ρητά η νομοθεσία περί λειτουργίας δημοτικών επιχειρήσεων και εταιρειών στους ΟΤΑ.

Για το πρόβλημα ενημερώθηκε ο νέος δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου, ο οποίος και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Νέας Σελίδας».

Όπως είπε ήδη επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του υπυργείου εσωτερικών και του έθεσε το όλο ζήτημα ενώ τις επόμενες μέρες θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον ίδιο τον υπουργό Αργ. Ντινόπουλο ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να κλέισει το Δημοτικό Θέατρο.

Οι δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Πολλές και επιτυχημένες είναι οι δράσεις του Δημοτικού θεάτρου, όπως:

Επαγγελματική Σκηνή: Θεατρική σκηνή νέων καλλιτεχνών

Λειτουργία Θεατρικών Εργαστηρίων

Λειτουργούν τα εξής τμήματα: Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου με δύο τμήματα ένα για τους μαθητές του Δημοτικού και ένα για τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου και Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών)

Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου

Αφορά όλους τους μαθητές ,αφού στόχος του είναι η δημιουργική ευαισθητοποίηση των παιδιών στο χώρο των Τεχνών και του θεάτρου, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας και υπευθυνότητας στα πλαίσια της ομάδας και η απελευθέρωση της ψυχοκινητικής τους ενέργειας μ’ όλες τις μορφές έκφρασης που η σύγχρονη παιδαγωγική προτείνει για την συγκρότηση της προσωπικότητάς τους.

Λειτουργούν Τμήματα: Δημοτικού, Γυμνασίου- Λυκείου

Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους-ενήλικες (18-35 ετών)

Απευθύνεται σε νέους που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου , να εκφραστούν μέσα απ’ αυτή και να επικοινωνήσουν μέσα από την δυναμική της ομάδας.

Στο Εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται για την υποκριτική αλλά και τους άλλους τομείς του θεάτρου: σκηνογραφία, ενδυματολογία, μουσική, οργάνωση κλπ.

Οι διδακτικές ενότητες των εργαστηρίων:

Κίνηση και Έκφραση (αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, σκηνική έκφραση)
Λόγος και Έκφραση (δραματοποίηση)
Θεατρική αγωγή (υποκριτική, θεατρική δράση, θεατρική παράσταση)
Πραγματοποιούνται βραδιές Λόγου και Ποίησης με συμμετοχή των φορέων της πόλης.
Συνεργασία με Θεατρικά σχήματα

Δημοτικά και ελεύθερα θέατρα

Ενημέρωση μαθητών για τη θεατρική τέχνη, Εμψύχωση σχολικών ομάδων.

Συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης στους εξής τομείς:

Ενημέρωση των μαθητών για τη θεατρική τέχνη.
Εμψύχωση σχολικών θεατρικών ομάδων.
Συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

«Νέα Σελίδα»/Κώστας Καραποστόλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.