Μετατοπίζονται τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης στην παράκαμψη της Καρδίτσας

Κώστας Αγοραστός: «Απαραίτητο έργο για τη ολοκλήρωση της παράκαμψης Καρδίτσας»

Στην μετατόπιση των δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο τμήμα της παράκαμψης Καρδίτσας στους Κόμβους Φαναρίου, Αγ. Σεραφείμ και Εξ. Οδού 2. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 130.000,00 €, με τον ανάδοχο. Φορέας υλοποίησης του έργου, μετά την εκχώρηση της αρμοδιότητας από την ΔΕΥΑ Καρδίτσας, είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η Δυτική Παράκαμψη Καρδίτσας είναι έργο μεγάλης σημασίας τόσο για την πόλη της Καρδίτσας και τους κατοίκους της, όσο και για τη διερχόμενη κυκλοφορία, καθόσον ολοκληρώνει το τμήμα αυτό της παράκαμψης της πόλης. Με την εργολαβία αυτή μετατοπίζουμε τον αγωγό ύδρευσης, που βρίσκεται εφαπτομενικά στα έργα της παράκαμψης, ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί. Στόχος μας είναι να παραδοθεί στο σύνολο του το έργο αυτό προς όφελος της κοινωνίας και της ασφάλειας στις μετακινήσεις των πολιτών».

Η υπογραφείσα σύμβαση, αφορά σε εργασίες μετατόπισης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες της υπό εξέλιξη εργολαβίας: «Κατασκευή οδικού τμήματος της Δυτικής Παράκαμψης Καρδίτσας από διασταύρωση οδού προς Φανάρι έως διασταύρωση οδού προς Τρίκαλα – Κατασκευή τμήματος από Ι/Κ Τρικάλων έως Ι/Κ Αγ. Βησσαρίου και κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου από διασταύρωση οδού προς Φανάρι έως Ι/Κ Αγ. Βησσαρίου».

Αναλυτικότερα, τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι:
– Οι εργασίες ύδρευσης με μετατόπιση του αγωγού ύδρευσης σε μήκος 350μ στο τμήμα της οδού Φαναρίου, σε μήκος 500μ.στο τμήμα της σχολής αστυνομίας καθως σε μήκος 350μ στην οδό Αγ. Σεραφείμ.
– Επίσης θα γίνουν εργασίες αποχέτευσης ακαθάρτων σε μήκος 60μ. στην οδό Φαναρίου με κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων και αποχέτευσης ομβρίων σε μήκος 120μ. μαζί με φρεάτια υδροσυλλογής.

Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι τέσσερις (4) μήνες. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σταυρούλα Καρρά και ο ανάδοχος κ. Βαγγέλης Ντάφος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.