Σε λευκό κλοιό η Θεσσαλία

Μία από τις πιο δύσκολες μέρες θα είναι η σημερινή σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι οποίοι προβλέπουν χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Στη Θεσσαλία περιμένουμε χιόνι ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Πτώση του υδράργυρου υπό το μηδέν και πολικές θερμοκρασίες περιμένουμε μέχρι και την Τετάρτη. Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τη Δευτέρα θα συνεχιστούν και σήμερα , ενώ τοπικά στα πελάγη θα φτάσουν ακόμα και τα 11 μποφόρ.

Τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα ηπειρωτικά και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και χιονοπτώσεις στις Σποράδες, στην, στην Ανατολική Στερεά, και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Λίγα χιόνια θα πέσουν επίσης σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν της Ανατολικής Θεσσαλίας ενώ χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -12 έως -3 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -7 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -4 έως 6 στην Ήπειρο, από -1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 7 στη Νότια Ελλάδα, από -2 έως 5 βαθμούς στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, και από 5 έως 7 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά επίπεδο θύελλας 10 με 11 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Χιονόνερο κατά περιόδους στα νοτιότερα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε στην Αττική. Προς το βράδυ ενδέχεται παροδικά να χιονίσει και στα νοτιότερα τμήματα. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νοτιότερα θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς χιονόπτωσης θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται χιονοπτώσεις στα δυτικά και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως και 5 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε χιονοπτώσεις και βροχή ή χιονόνερο στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε χιόνι ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά στα ημιορεινά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.