Με κεντρικό άξονα την άρνηση τους να προωθήσουν την εφαρμογή της αξιολόγησης με τη μορφή που θέλει η κυβέρνηση οι Λαρισαίοι δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την προσεχή Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου.
Όπως επισημάνθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, «η κυβέρνηση επιχειρεί απεγνωσμένα να προωθήσει την εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποσκοπώντας σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού μέσω υποτιθέμενων βελτιώσεων του νόμου δεν κατέστη δυνατό να κρύψουν την πραγματική στόχευσή του, που δεν είναι άλλη απ’ τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Eπιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος Δημήτρη Παπαποστόλου, «μοναδική διέξοδος για την κυβέρνηση είναι αυτή τηςκατάργησης του Ν. 4250/2014 το συντομότερο δυνατόν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014.
Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.
Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»!!!
Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί έξω από Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας».































