Συνάντηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον Κ. Αγοραστό για την απονιτροποίηση

Τον συντονισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των ιδιωτών μελετητών, ώστε να τακτοποιηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην «φόρμα» του ΟΠΕΚΕΠΕ στο πρόγραμμα της απονιτροποίησης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην έδρα της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Γιάννης Γεωργιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Παναγιώτης Καλφούντζος, καθώς και οι κ.κ Χρήστος Σιδερόπουλος και Γιώργος Καλφούντζος.

Στη σύσκεψη αναδείχθηκαν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στον διασταυρωτικό έλεγχο της φόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω της πολυπλοκότητας του προγράμματος και της ύπαρξης 151 διαφορετικών κωδικών. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα 1000 αγρότες περίπου να έχουν κάνει ενστάσεις ενώ περίπου 400 έχουν βρεθεί με μηδενική πληρωμή. Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ένα πολύπλοκο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που δεν έλαβε υπόψη την σχετική ΚΥΑ και για λάθη στην παραμετροποίηση του συστήματος.
Ο περιφερειάρχης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε να υπάρξει άμεσα συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα το πρωί, ώστε να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό, ενώ σημείωσε ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά, περιοχών και την εξαέρωση της αμμωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.