Ταινία με Τρικαλινούς συντελεστές και κοινωνική συμμετοχή

Μια ταινία από Τρικαλινούς, μια ταινία με αυτοχρηματοδότηση και χωρίς κρατικές ενισχύσεις, είναι πλέον η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να υπάρξει κινηματογράφος από μια πόλη που προσέφερε πολλά σε αυτόν.

Η ταινία «ΚΑΛΛΙΟΠΗ» ξεκινά γυρίσματα στα Τρίκαλα τον Μάιο του 2015, καθώς βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του εξαίρετου θεατρικού έργου «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Μια παράσταση που οι συντελεστές της παρουσίασαν στο Φρούριο των Τρικάλων το καλοκαίρι του 2010 σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου.

Αυτή την περίοδο και πριν τα γυρίσματα, έχουν γίνει οι επαφές με τον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος προσφέρει εσωτερικούς χώρους και φιλοξενεί το κινηματογραφικό συνεργείο.

Η δεύτερη βοήθεια προέρχεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, με απόφαση των μελών του ΔΣ της οποίας, από τις 30 Μαρτίου και για τις επόμενες τρεις προβολές, υπάρχει κουτί ενίσχυσης, στο οποίο ο καθένας προσφέρει όποιο ποσό μπορεί και επιθυμεί.

Η τρίτη συνδρομή προέρχεται προς το παρόν από τρία καταστήματα, στα οποία τοποθετήθηκαν αντίστοιχοι κουμπαράδες.
• Green Shop: Ιουλιέτας Αδάμ 19
• Ζύγι: Χατζηπέτρου 4
• Ασκληπιάκι: Ασκληπιού 23

Οι συντελεστές της όμως, επιδιώκουν και τη συμμετοχή των τρικαλινών στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρύ πεδίο προσφοράς, κάνοντας το γύρισμα, ένα αποτέλεσμα της κοινωνικής συμμετοχής. Ετσι, όσοι κάτοικοι των Τρικάλων επιθυμούν και μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά την πραγματοποίηση της ταινίας, μπορούν σε κάποιον από τους κουμπαράδες να αφήσουν την όποια εισφορά τους.

Η ταινία μπορεί να αποτελέσει και πεδίο εφαρμογής των χορηγιών, οπότε ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με τον Βασίλη Νανάκη, στο τηλέφωνο 6944 901 886.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την οικονομική εισφορά θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο σε Τρικαλινούς τεχνίτες και καλλιτέχνες που θα στελεχώσουν το κινηματογραφικό συνεργείο.

Συντελεστές της ταινίας
Κινηματογραφική διασκευή: Άρης Ρέτσος
Σκηνοθεσία: Άρης Ρέτσος
Ηθοποιοί: Βασίλης Νανάκης, Ηλίας Κούτλας, Άρης Ρέτσος, Ιφιγένεια Αγραφιώτη, Χρήστος Βελέτζας.
Camera: Απόστολος Πάσσος
Φωτισμοί: Αχιλλέας Τσιαμάντας
Μακιγιάζ: Έλλη Κυριαζίδου
Ηχοληψία: Στέφανος Πηγάνης

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2015/03/31/tenia-me-trikalinous-sintelestes-ke-kinoniki-simmetochi/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.