Αγρότες: «Θα φτάσουμε μέχρι τη Βουλή… Που είναι οι βουλευτές μας;»

Και σε 2ο συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων, προέβησαν πριν από λίγο, οι αγρότες του μπλόκου Αγναντερού Καρδίτσας, αποτελούμενο από αγρότες της ευρύτερης περιοχής και από χωριά των Τρικάλων που βρίσκονται κοντά στο Αγναντερό.
Η διάρκεια ήταν 45 λεπτών και η κυκλοφορία διεξάγονταν από παράδρομο.

Πιο πριν είχε φτάσει στο σημείο Αστυνομικός Διευθυντής της Α.Δ. Καρδίτσας, Ταξίαρχος κ. Στέλιος Μπιλιάλης, όπου συνομίλησε με τους αγρότες για την τήρηση της ώρας αποκλεισμού και τη διασφάλιση της ομαλούς κίνησης και ασφάλειας του χώρου, χωρίς περαιτέρω κολλήματα.

Μετά από λίγο ήρθαν άνδρες της Τροχαίας, όπου τοποθέτησαν κώνους και διευκόλυναν την κυκλοφορία μέσω του παράδρομου.

Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του trikalaola.gr και στον Νίκο Σαλέπη, τα μέλη της επιτροπής αγώνα του μπλόκου των αγροτών, διεμήνυσαν πως ο αγώνας θα συνεχιστεί με κάθε μέσο πίεσης μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και αν αυτό δε γίνει θα φτάσουν μέχρι την Βουλή των Ελλήνων!

Όσο για την αύξηση των αποζημιώσεων από 7 σε 10.000 ευρώ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησαν πως είναι ψίχουλα στην κυριολεξία, μπροστά στην τεράστια ζημιά που υπέστησαν από τις πλημμύρες, αφού το κεφάλαιο των περισσοτέρων έχει καταστραφεί (χωράφια που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν από την λάσπη και την διαμόρφωση και μηχανολογικός εξοπλισμός).

Μαζί με τους αγρότες στέκεται δίπλα τους και η τοπική εκκλησία.

Στον Νίκο Σαλέπη μίλησε επίσης ο εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αγναντερού, π. Βασίλειος Χατζής, ο οποίος τόνισε την απουσία παντελώς των τεσσάρων βουλευτών της Καρδίτσας, οι οποίοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να τους επισκεφθούν και να μάθουν τα αιτήματά τους.

Ο π. Βασίλειος είπε πως η εκκλησία θα είναι δίπλα στους αγρότες και θα στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, καθώς γνωρίζει πολύ καλά από πρώτο χέρι την τεράστια ζημιά που υπέστησαν.

Πηγή: https://www.trikalaola.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.