Αγρότες: Τι περιμένουν από την συνάντηση με τους εκπροσώπους των υπουργείων;

Η αυριανή ημέρα για τους αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων είναι ίσως η μητέρα των μαχών τουλάχιστον σε διαπραγματευτικό επίπεδο για φέτος, καθώς οι εκπρόσωποί τους συναντώνται στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να θέσουν και να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Σε αυτή την συνάντηση εκτός από τον κ. Αποστόλου θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος.

Είναι χαρακτηριστική η ατάκα αγροτοσυνδικαλιστή που θα συμμετέχει για το πως θα κατέβουν στην συνάντηση οι αγρότες. «Κρατάμε μικρό καλάθι», μας λέει. Άρα σε πρώτη φάση οι αγρότες θέλουν να μην χάσουν από αυτή τη συνάντηση και θα ξεκινήσουν παίζοντας καλή άμυνα.

Επειδή η Κυβέρνηση έχει αγριέψει με το φορολογικό φαίνεται πως οι αγρότες θα αρχίσουν την συζήτηση από τα κεκτημένα. Δηλαδή θα ζητήσουν εξ’ αρχής να ισχύσει και φέτος το αφορολόγητο που ξεκινά για τους αγρότες από τα 8.636 και ανεβαίνει ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση. Αυτό είναι που φοβούνται περισσότερο. Μήπως δηλαδή ότι κέρδισαν πέρυσι να το χάσουν φέτος.

Από εκεί και πέρα θα θέσουν πρώτα το ασφαλιστικό το οποίο είναι ένα θέμα που τους καίει καθώς οι εισφορές από φέτος αυξάνονται ιλιγγιωδώς και αρκετοί αγρότες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Πάντως αυτό το ζήτημα είναι δύσκολο να κερδηθεί καθώς είναι ψηφισμένο ως μέτρο και η Τρόικα το ζητούσε επιτακτικά.

Στην συνέχεια θα θέσουν και τα υπόλοιπα αιτήματα, μεταξύ αυτών και τον ΕΝΦΙΑ που είναι να αυξηθεί για τις αγροτικές εκτάσεις. Από αυτή την δέσμη αιτημάτων οι αγρότες περιμένουν να έχουν το όποιο κέρδος από την συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/02/09/agrotes-ti-perimenoun-apo-tin-sinantisi-tous-ipourgous-ke-ti-fovounte1/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.