Ανάσες οξυγόνου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ενισχύσεις 100 εκ. ευρώ απ΄την Περιφέρεια

Κ. Αγοραστός: «Στηρίζουμε τη νέα επιχειρηματικότητα, τους νέους και δημιουργούμε θέσεις εργασίας»

Χρηματοδοτική ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέες εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και θα οδηγήσουν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε:
– Σήμερα, την ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ, μέσω της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επενδύσεων υφισταμένων επιχειρήσεων, ύψους από 80.000 έως 400.000 ευρώ, με επιδότηση από 50% έως 60% σε περίπτωση που κάνουν νέες προσλήψεις και
– Μετά το Πάσχα, την ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ νέων επιχειρήσεων, που δεν έχουν κλείσει τρεις χρήσεις λειτουργίας, με επιδότηση από 60% έως 70% σε περίπτωση νέων προσλήψεων και με προτεραιότητα στο αγροδιατροφικό σύμπλεγμα, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες υγείας, τα μέταλλα και τα δομικά υλικά.
Επιπλέον από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκχωρούνται 53 εκατ. ευρώ στον ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσου Φορέα του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προχωρήσει στις προκηρύξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.