Αυτή είναι η «απείρακτη» παραλία της Θεσσαλίας

Σε περίπτωση που είσαι Θεσσαλός ή επισκέπτης, τρελαίνεσαι για περιπέτεια και έχεις τη διάθεση για εξερεύνηση διαφορετικών πτυχών του νομού, μια μοναδική για τη διαδρομή της παραλία σε περιμένει μεταξύ του Στομίου και της Αλεξανδρινής, στο Δήμο Αγιάς.

Ακολουθώντας το δρόμο για τη δεύτερη, στα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα, θα βρεις στα δεξιά σου το πέρασμα για τη «Βρέζια» ή τη γνωστή στους παλαιότερους ως «Αγελαδινή» λόγω των αγελάδων ελευθέρας βοσκής, που βρίσκονταν κάποτε στην περιοχή. Η πυκνή βλάστηση ίσως δυσκολέψει στον εντοπισμό της, ωστόσο σημάδι πως έχεις πάρει τη σωστή κατεύθυνση θα αποτελέσει το ποτάμι «Καράβι», που θα συναντήσεις στα 20 περίπου μέτρα. Επειδή τόσο η διάσχιση του ποταμιού στην αρχή όσο και ο χωματόδρομος στη συνέχεια κάνουν δύσκολη την πρόσβαση στην παραλία, φρόντισε να μην επιλέξεις κάποιο χαμηλό όχημα.

Διασχίζοντας το χωματόδρομο μεταξύ ενός «παρθένου» τοπίου που μαγεύει, αν σταθείς τυχερός, μπορεί να πετύχεις και κάποιο κοπάδι κτηνοτρόφου (βλέπε φωτό). Μέσα σε λίγα λεπτά, θα δεις τη θάλασσα να απλώνεται στα μάτια σου. Μια αμμώδης παραλία με μικρούς αμμόλοφους και γαλαζοπράσινα νερά για δροσερές βουτιές. Πρόσεχε μόνο να έχεις εφοδιαστεί με τα απαραίτητα. Πρόκειται για μια έρημη ακτή δίχως οργάνωση και beach bar, που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    

Νικόλας Σελητσιανιώτης/Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.