Bάζουν 10 ευρώ βενζίνη και μένουν από καύσιμα στον δρόμο

“Νεκρή” χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε για τα βενζινάδικα της Λάρισας η πρόεδρος των βενζινοπωλών κ. Έλλη Παπαδοπούλου, σημειώνοντας πως η κίνηση που παρατηρείται στα βενζινάδικα της πόλης είναι σχεδόν μηδαμινή, έπειτα από τον “πανζουρλισμό” που επικράτησε τις ημέρες του Πάσχα, τότε που οι Λαρισαίοι φουλάραν σαν “τρελοί” τις μηχανές τους, όπως και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που η κίνηση στα βενζινάδικα ήταν αυξημένη.

Μιλώντας στο onlarissa.gr η κ. Παπαδοπούλου σχετικά με το κατά πόσο έχουν επηρεάσει τους Λαρισαίους οι υψηλές τιμές της βενζίνης, ανέφερε πως “υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα τα οποία έρχονται και γεμίζουν καθημερινά τα ντεπόζιτα τους με 10 ευρώ βενζίνη. Με τις τιμές που επικρατούν τώρα το να έρχεσαι και να βάζεις κάθε μέρα από 10 ευρώ νομίζω ότι είναι τζάμπα κόπος καθώς τα λίτρα που αντιστοιχούν σε αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για μια βόλτα, τηρώντας κατά γράμμα τη λαϊκή ρήση που λέει “5 ευρώ έβαζα, 5 θα βάζω” μη γνωρίζοντας ότι έχουν μειωθεί τα λίτρα με την άνοδο των τιμών. Έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά το τελευταίο διάστημα με αυτοκίνητα να μένουν από βενζίνη στη μέση του δρόμου”.

Μάλιστα η κ. Παπαδοπούλου έκανε λόγο για κακή νοοτροπία που υπάρχει στις επαρχιακές πόλεις όπως η Λάρισα, τονίζοντας πως “οι περισσότεροι νομίζουν ότι βάζοντας κάθε μέρα από λίγα ευρώ βενζίνη στο τέλος θα γλιτώσουν χρήματα από την τσέπη τους, ταλαιπωρώντας τους εαυτούς τους αλλά κι εμάς τους ίδιους. Αυτοί που το κάνουνε αυτό αποτελούν περίπου το 60% των πελατών μας, ενώ οι υπόλοιποι, οι πιο πνευματικά ανεπτυγμένοι θα έλεγα εγώ έρχονται και βάζουν βενζίνη μία φορά την εβδομάδα φουλάροντας τα ντεπόζιτα των οχημάτων με 70, 80 ή και 100 ευρώ”.

Παράλληλα, η πρόεδρος των βενζινοπωλών επεσήμανε πως τα έξοδα των πρατηρίων καυσίμων διπλασιάστηκαν αυτήν την περίοδο λόγω της ενεργειακής κρίσης, αναφέροντας πως γίνεται καθημερινά λήπτης παραπόνων από τους καταναλωτές για την όλη κατάσταση που επικρατεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επίδομα καυσίμου (fuel pass) που μοιράζει αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως “πρόκειται για ένα πυροτέχνημα και μία “φούσκα” που δεν βοηθάει καθόλου στο να αλλάξει έστω και λίγο προς το καλύτερο η κατάσταση. Προσωπικά για μένα οι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να το δεχθούν καν και να αποστασιοποιηθούν, καθώς το να καθόμαστε στον καναπέ να κάνουμε κριτική και μετά να παίρνουμε τα “ψίχουλα”, σημαίνει πως δεν θα αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Όπως μπήκε η ρήτρα αναπροσαρμογής στη ΔΕΗ, όπως δε μειώθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, έτσι θα έρθουν και άλλα μέτρα και τα επιδόματα παραπέμπουν σε ανατολικού τύπου κράτη και όχι σε ευρωπαϊκές χώρες και ελεύθερες οικονομίες που θέλουμε να λέμε στην Ελλάδα ότι είμαστε. Να σημειώσω πως και η Γερμανία έχει τις ίδιες τιμές μ’ εμάς στα καύσιμα, αλλά εκεί δουλεύουν άπαντες και οι εργάτες παίρνουν χίλια πεντακόσια ευρώ μισθό το μήνα. Αυτή είναι η διαφορά της Ελλάδας από τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες”.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας, onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.